Google recunoaște că angajații săi au acces la înregistrările aplicaţiei Assistant Google
Google a recunoscut joi că angajaţii săi au acces la înregistrările aplicaţiei Assistant Google, după dezvăluiri ale radioteleviziunii belgiene VRT.
În acelaşi timp, compania a recunoscut că această aplicație poate înregistra din greşeală fără să fi fost activată intenţionat de utilizatorii săi, relatează AFP, potrivit Agerpres.
Compania explică faptul că specialişti în limbaj ascultă înregistrările utilizatorilor aplicaţiei de asistenţă vocală pentru a îmbunătăţi capacitatea sa de înţelegere a diferitelor limbi şi accente.
Alegeri 2024
15:30
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spuneau sondajele de opinie despre candidați în urmă cu 6 luni și ce arată acum
14:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
12:53
Candidații la alegerile prezidențiale 2024. În ce ordine apar pe buletinele de vot de duminică, 24 noiembrie
12:16
Cine intră în turul 2 al alegerilor prezidențiale. Cotele pe care le au candidații la casele de pariuri
O muncă "necesară creării de produse precum Assistant Google", a adăugat grupul.
Radioteleviziunea belgiană VRT a relatat că a putut asculta peste 1000 de înregistrări provenite de la dispozitive din Belgia şi Olanda, între care 153 au fost captate accidental.
Printre înregistrări se numără şi unele în care utilizatorii vorbesc despre viaţa lor amoroasă sau despre copiii lor sau furnizează informaţii personale, cum ar fi adresa lor.
Google afirmă că echipele sale anchetează scurgerea de date audio al cărei autor este un angajat "care nu a respectat politica de securitate a datelor".
"Vom face o examinare completă a dispozitivelor noastre de securitate pentru a evita repetarea situaţiei", a promis compania.
Google a mai transmis că angajaţii săi nu au acces decât la 0,2% din înregistrări şi că acestea "nu sunt asociate conturilor de utilizatori".
În mod normal, Assistant Google nu se activează decât atunci când utilizatorul face asta, apăsând pe un buton sau spunând 'Hey Google'.
Compania recunoaşte că aplicaţia poate înregistra din greşeală, când programul interpretează "un anumit zgomot sau unele cuvinte din fundal" ca fiind cuvântul-cheie.
Ea reaminteşte că utilizatorii pot modifica parametrii aplicaţiei pentru a dezactiva stocarea de date audio pe contul lor de Google sau pentru a le elimina automat la fiecare 3 sau 18 luni.
Înainte de Google, Amazon a fost la rândul său criticată după apariţia unor dezvăluiri că angajaţi ai săi ascultau conversaţii pentru a îmbunătăţi sistemul, conform companiei.