Mașinile Google vor actualiza străzile României. Imaginile care au rămas blocate în timp
România va fi străbătută vara aceasta de noile mașini Google Street View. Prevăzute cu cele mai noi tehnologii, ele vor ajuta la actualizarea imaginilor de pe Google Maps din țara noastră.
Fotografiile cu multe drumuri, zone industriale și obiective turistice din România nu au mai fost actualizate din anul 2012, atunci când au fost preluate pentru prima dată imagini din toată țara.
Aşa arată una dintre cele cinci maşini Google care vor străbate vara aceasta România. Camera montată pe plafonul autoturismului are 15 obiective şi poate realiza fotografii panoramice la 360 de grade. În plus, cu ajutorul unui dispozitiv inteligent sunt captate imagini şi din zonele pietonale sau obiectivele turistice, unde maşinile nu au acces.
Aceste maşini vor ajunge până la sfârșitul lunii august în 31 de orașe din țara noastră. Și-au început traseul în București și județul Ilfov și vor continua cu Brașov, Valea Prahovei, Timișoara, Arad, Cluj, Piatra Neamț, Iași, Constanța și litoralul Mării Negre.
Dan Oros, Google România: ”Oamenii folosesc Street View în primul rând pentru a înţelege împrejurimile. Să zicem că vrei să ajungi într-o anumită locaţie şi vrei să vezi mai bine unde să te deplasezi, dar şi în scopuri turistice. Vrei să mergi în Milano sau Paris, nu ştii ce să alegi şi poţi să intri pe Street View să vezi locurile de acolo. Și nu în ultimul rând pentru educaţie. Gândeşte-te cum ar fi să faci geografie şi să vezi cetatea de la Sarmisegetuza.”
Deși imaginile cu obiectivele importante din fiecare oraș mare sunt actualizate anual, pe Google Maps mai sunt multe fotografii cu diverse drumuri sau zone industriale care nu corespund cu realitatea. Fântânile de la Piața Unirii, de pildă, care au fost inaugurate anul trecut, pe Google Maps arată de parcă lucrările ar fi încă în desfășurare.
Fotografierea trotuarelor, a zonelor pietonale sau a parcurilor se realizează acum cu ajutorul unui dispozitiv inteligent, numit Trekker, ce poate fi purtat și în spatele unui rucsac. Acest dispozitiv a călătorit până acum în numeroase zone de pe glob, precum Marele Canion, Taj Mahal, Veneția sau Detla Dunării.