Demonstrație LIVE la iLikeIT. Cum funcționează ChatGPT Search, noua funcție lansată de OpenAI
Căutarea pe internet se schimbă odată cu avântul Inteligenței Artificiale. Acum trebuie doar să întrebăm și primim direct răspunsul.
E foarte interesant cum se schimbă tehnologia, destul de repede, iar OpenAI, prin ChatGPT, încearcă să dărâme un pic din supremația Microsoft sau Google, lansând funcția de search, care este deja integrată pentru cei care plătesc abonamentul ChaGPT Plus, de exemplu.
Iar, în curând, această funcție de search va fi lansată și pentru toți ceilalți utilizatori care folosesc GPT în mod gratuit. Întâi de toate, ca să fie integrat direct în browserul Chrome, cei de la OpenAI au lansat o extensie care se numește ChatGPT Search, care poate fi instalată foarte simplu.
Alegeri 2024
18:37
Presa externă: „Lovitură de teatru în România”. „Adept al teoriilor conspiraţioniste, Georgescu a încălcat legislația”
18:28
BEC a făcut anunțul oficial: Încetează de îndată operaţiunile de votare şi cele de pregătire a votării
18:25
Ludovic Orban, reacție după anularea alegerilor: „CCR a distrus democraţia din România”
18:19
CNA: După ce Guvernul va stabili data alegerilor, va fi emisă o nouă decizie privind regulile de desfăşurare a campaniei
În momentul în care dăm un Tab nou putem să scriem.... M-a întrebat copilul meu, de exemplu în mașină ce este viteza media. ”Ce este viteza medie?” Iar acum căutarea se face direct în ChatGPT.
În loc să stai să mai cauți pe foarte multe site-uri să găsești răspunsul, mi-a dat practic direct definiția. Și ce este interesant și diferit față de ChatGPT normal este că îți spune toate sursele, foarte multe. Așa că dacă vrei să citești mai multe despre un anumit subiect te poate îndruma aici.
Pot să deschid și chat now - și în partea dreaptă jos, în search de web. Pot să văd deja trendurile de căutări, dar pot să întreb cum este vremea în Brașov? Pot să întreb și în română și-mi va răspunde destul de repede. Ce mi se pare impresionant e cât de repede poate să caute toate aceste informații.
Este disponibilă această funcție de căutare și pe telefonul mobil. Trebuie doar să deschidem aplicația de ChatGPT și vedem un globuleț, de unde putem activa. Deci dacă nu vreau să intru pe foarte multe site-uri ca să caut un răspuns.
Mai este o aplicație care se numește perplexity.ai. Am mai vorbit despre ea. Este tot un fel de înlocuitori de Google sau de Bing, care folosește inteligența artificială pentru a face un rezumat al unor răspunsuri.
Există și variante gratuite, există și variante cu bani, care costă destul de mult. ChatGPT este 20 dolari, și aici avem la fel 20 dolari, cu 300 de căutări pro pe zi și ne poate da răspunsurile atât prin ChatGPT, cât și prin Claude3 și alte modele de inteligență artificială avansate.
Dar noi putem să folosim free fără nicio problemă.
Ce îmi place foarte mult este că într-adevăr toate sursele sunt puse sus prima dată, ca să ai încredere încredere în rezultatul pe care ți-l oferă. Din păcate, există însă și un foarte mare dezavantaj al acestor soluții de căutare, care cumva sunt împinse în față și devin tot mai ușor de folosit, este că traficul pe site-uri poate să scadă destul de mult, pentru că oamenii nu mai sunt împinși să caute răspunsul pe acele site-uri ce mai degrabă primesc tot răspunsul.