Decizia care a redus cu 70% răspândirea de informații false pe WhatsApp. Despre ce este vorba

Dată publicare: 28-04-2020 08:28
Dată actualizare: 28-04-2020 08:34


Decizia care a redus cu 70% răspândirea de informații false pe WhatsApp. Despre ce este vorba

Limitarea forwarding-ului, ca măsură de prevenire a răspândirii informaţiilor false, a scăzut rata de retrimitere între utilizatorii WhatsApp cu 70%.

 

Din cauza numeroaselor informaţii false despre coronavirus răspândite prin intermediul WhatsApp, Facebook a decis recent să limiteze drastic opţiunea de retrimitere a unui mesaj primit.

Astfel, utilizatorii mai pot acum da forward unui mesaj care deja s-a propagat semnificativ în cadrul reţelei doar către un singur alt utilizator sau grup. Limita anterioară pentru forwarding era de 5 utilizatori sau grupuri.

 

Măsura a intrat în vigoare pe 7 aprilie

 

Noua măsură, care a intrat în vigoare la nivel global pe 7 aprilie, a produs deja rezultatele scontate.

Gradul de retrimitere a mesajelor cu rată mare de propagare - cum sunt informaţiile false despre coronavirus - a scăzut la nivel global, în săptămânile de după introducerea noii limitări cu 70%.

Asta înseamnă, teoretic, că informaţiile false ajung acum doar la 30% din utilizatorii WhatsApp la care ajungeau anterior.

În 2018, WhatsApp decidea, tot din cauza informaţiilor false, să limiteze la 5 persoane sau grupuri retrimiterea celor mai circulate mesaje. Această măsură a scăzut rata de forwarding la vremea respectivă cu 25%.

 

Sursa: News.ro