Decizia care a redus cu 70% răspândirea de informații false pe WhatsApp. Despre ce este vorba
Limitarea forwarding-ului, ca măsură de prevenire a răspândirii informaţiilor false, a scăzut rata de retrimitere între utilizatorii WhatsApp cu 70%.
Din cauza numeroaselor informaţii false despre coronavirus răspândite prin intermediul WhatsApp, Facebook a decis recent să limiteze drastic opţiunea de retrimitere a unui mesaj primit.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Astfel, utilizatorii mai pot acum da forward unui mesaj care deja s-a propagat semnificativ în cadrul reţelei doar către un singur alt utilizator sau grup. Limita anterioară pentru forwarding era de 5 utilizatori sau grupuri.
Măsura a intrat în vigoare pe 7 aprilie
Noua măsură, care a intrat în vigoare la nivel global pe 7 aprilie, a produs deja rezultatele scontate.
Gradul de retrimitere a mesajelor cu rată mare de propagare - cum sunt informaţiile false despre coronavirus - a scăzut la nivel global, în săptămânile de după introducerea noii limitări cu 70%.
Asta înseamnă, teoretic, că informaţiile false ajung acum doar la 30% din utilizatorii WhatsApp la care ajungeau anterior.
În 2018, WhatsApp decidea, tot din cauza informaţiilor false, să limiteze la 5 persoane sau grupuri retrimiterea celor mai circulate mesaje. Această măsură a scăzut rata de forwarding la vremea respectivă cu 25%.