Cum arată sala de fitness a viitorului. Imagini cu „mașinăria de trișat”


Ultimul update: Joi 03 Ianuarie 2019 11:20
Data publicarii: Joi 03 Ianuarie 2019 10:17
Categorie: iLikeIT

Sălile de gimnastică trec la nivelul superior în California. Noile tehnologii, inclusiv inteligența artificială, antrenează deopotrivă trupul și creierul și ajută dacă nu la tratare măcar la îmbunătățirea a numeroase probleme de sănătate.

Iată cum ar putea arăta sala de gimnastică a viitorului: nu dispar banda de alergare ori aparatele pentru lucrarea muşchilor, dar apar echipamente destinate parcă pregătirii astronauţilor.

Un centru din Santa Monica a strâns la un loc 20 de asemenea echipamente futuriste pentru menținerea sănătății și formei fizice. Promovează conceptul asanumit „biohacking".

Martin Tobias, directorul Centrului:Biohacking"-ul preia controlul propriei tale biologii, există multe tehnologii disponibile care te ajută să fii principalul responsabil pentru propria sănătate și formă fizică, care îți permit să-ți controlezi greutatea, masă musculară, să-ți îmbunătățești performanțele cognitive. Poți să-ți antrenezi creierul. Poți să-ți antrenezi fiecare parte a propriului tău corp și să măsori orice vrei să îmbunătățești, cu un bio marker. Totul ține de nivelul hormonilor, performanțele cognitive, IQ-ul, nivelurile de energie.”

Sănătatea pornește încă de la nivel celular. O vizită la o sală cu asemene echipamente antreneză muşchii, tăria oaselor, dar şi creierul. Plus, evident, binecunoscutele exerciţii cardio.

Charles Meakin, medic oncolog și radiolog: „Cred că unele descoperiri științifice majore nu sunt integrate suficient în medicina occidentală. Mulți dintre pacienții noștri nu beneficiază de anumite strategii de dezintoxicare, care îi pot ajuta mult.”

Un fost manechin a lucrat la „maşinăria de trișat", cum o numeşte ea, pentru că nu trebuie să consumi prea multă energie şi efort pentru a obţine rezultate bune.

„Ce-mi place cel mai mult e că găsești totul într-o singură sală. Vin într-un singur loc, nu mai cutreier tot orașul. Aici înveți cum să te antrenezi, ce să mănânci.”

Un cascador profesionist a venit la sala minune pentru a se reface după o rană la şold. L-a ajutat, spune el, mai ales tratamentul cu unde electomagnetice.

„Am intensificat doar puțin antrenamentul, dar a sporit rezistența. Nu mai obosesc atât de repede și am controul asupra respirației în regim de efort.”

Exista şi o cameră de crioterapie sau echipamente care, se spune, dau rezultate bune pentru ameliorarea artritei, întărirea sistemului osos și chiar ar îmbunătăţi imunitatea.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!