Roboți umanoizi, la cel mai mare târg hi-tech din lume. Avertismentul lui Kasparov

×
Codul embed a fost copiat

Cel mai mare târg de tehnologie din lume şi-a deschis porţile în Las Vegas.

Cei care îi trec pragul pot admira cele mai noi invenţii bazate pe inteligenţă artificială.

De pildă, se pot împrieteni cu roboți umanoizi, care pot fi programaţi să răspundă la tot felul de comenzi care să ne facă viaţa mai uşoară.

Bine aţi venit în viitor! Astfel am putea rezuma ce se întâmpla în aceste zile peste Ocean. Evenimentul a adunat sub acelaşi acoperiş tot felul de roboți care uimesc publicul cu acţiunile lor. De exemplu, unul vă poate servi mâncarea aşezată pe o farfurie, altul este capabil să vă aducă berea acolo unde vă doriţi, iar acesta vă poate controla simţurile tactile. Noua tehnologie nu este o simplă modalitate de distracţie. Poate salva vieți, spun cei care au inventat-o.

Rich Walker, expozant : "Acesta este primul tele-robot tactil. Constă din două mâini robotizate cu degete şi o senzitivitate umană. Mâinile sunt controlate de un om cu ajutorul unor mănuşi care te ajută să atingi diverse lucruri. Aici am făcut o demonstraţie de la câţiva centimetri, dar aparatul se poate controla şi dacă te afli într-un colţ îndepărat. Poţi pune robotul să facă ceva ce tu nu vrei să faci."

Citește și
Atac în Londra
Reacția femeilor bătute brutal pentru că nu s-au sărutat într-un autobuz. Atacatorii, prinși

Nici roboţii responsabili de treburile casnice nu au fost trecuţi cu vederea. Unii pot să tundă gazonul, alţii se descurcă bine cu aspiratorul dacă vreţi să luaţi o pauză.

Colin Angle, expozant: "Dacă găteşti şi faci dezordine, îi poţi spune asistentei virtuale Alexa să cheme i-robotul să aspire în bucătărie şi o va face cu uşurinţă."

Fostul campion mondial la șah, Garry Kasparov, are propria experiență cu astfel de maşinării inteligente. După ce în 1997 a pierdut un meci de șah în fața unui super-computer intitulat Deep Blue, acum este convins că noua tehnologie aduce beneficii.

Garry Kasparov, fost campion mondial la şah: "Astăzi vreau să le reamintesc oamenilor că o aplicaţie de şah descărcată gratis pe un telefon mobil este mai puternică decât Deep Blue. Cu toate astea, maşinăriile au propriile limite. Iar pe viitor, arta de a dezvolta noile tehnologii este aceea ca oamenii să încerce să redea o parte din calităţile umane pentru a compensa deficienţa maşinăriilor. Pentru că nicio maşinărie nu va fi sută la sută performantă."

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citește și...
Surpriză de proporții pentru polițiștii chemați să prindă un hoț:
Surpriză de proporții pentru polițiștii chemați să prindă un hoț: "Asta le întrece pe toate"

Chemaţi să prindă un hoţ, poliţiştii din Texas au avut parte de o surpriză.

Reacția femeilor bătute brutal pentru că nu s-au sărutat într-un autobuz. Atacatorii, prinși
Reacția femeilor bătute brutal pentru că nu s-au sărutat într-un autobuz. Atacatorii, prinși

Povestea a două femei bătute și lăsate pline de sânge pentru că nu au vrut să se sărute într-un autobuz, în Londra, a făcut ocolul presei internaționale. Patru tineri, cu vârste între 15 și 18 ani, au fost arestați în urma atacului homofob.

Proiect inedit la Galați. Cum sunt atenționați pietonii atunci când trec strada
Proiect inedit la Galați. Cum sunt atenționați pietonii atunci când trec strada

"Lasă telefonul!", "Uită-te în stânga!", "Ia-ți copilul de mână!" Sunt mesaje menite să atragă atenția pietonilor, care ar trebui să conștientizeze pericolul la care se expun atunci când traversează fără să se asigure.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.