Roboți umanoizi, la cel mai mare târg hi-tech din lume. Avertismentul lui Kasparov
Cel mai mare târg de tehnologie din lume şi-a deschis porţile în Las Vegas.
Cei care îi trec pragul pot admira cele mai noi invenţii bazate pe inteligenţă artificială.
De pildă, se pot împrieteni cu roboți umanoizi, care pot fi programaţi să răspundă la tot felul de comenzi care să ne facă viaţa mai uşoară.
Bine aţi venit în viitor! Astfel am putea rezuma ce se întâmpla în aceste zile peste Ocean. Evenimentul a adunat sub acelaşi acoperiş tot felul de roboți care uimesc publicul cu acţiunile lor. De exemplu, unul vă poate servi mâncarea aşezată pe o farfurie, altul este capabil să vă aducă berea acolo unde vă doriţi, iar acesta vă poate controla simţurile tactile. Noua tehnologie nu este o simplă modalitate de distracţie. Poate salva vieți, spun cei care au inventat-o.
Rich Walker, expozant : "Acesta este primul tele-robot tactil. Constă din două mâini robotizate cu degete şi o senzitivitate umană. Mâinile sunt controlate de un om cu ajutorul unor mănuşi care te ajută să atingi diverse lucruri. Aici am făcut o demonstraţie de la câţiva centimetri, dar aparatul se poate controla şi dacă te afli într-un colţ îndepărat. Poţi pune robotul să facă ceva ce tu nu vrei să faci."
Nici roboţii responsabili de treburile casnice nu au fost trecuţi cu vederea. Unii pot să tundă gazonul, alţii se descurcă bine cu aspiratorul dacă vreţi să luaţi o pauză.
Colin Angle, expozant: "Dacă găteşti şi faci dezordine, îi poţi spune asistentei virtuale Alexa să cheme i-robotul să aspire în bucătărie şi o va face cu uşurinţă."
Fostul campion mondial la șah, Garry Kasparov, are propria experiență cu astfel de maşinării inteligente. După ce în 1997 a pierdut un meci de șah în fața unui super-computer intitulat Deep Blue, acum este convins că noua tehnologie aduce beneficii.
Garry Kasparov, fost campion mondial la şah: "Astăzi vreau să le reamintesc oamenilor că o aplicaţie de şah descărcată gratis pe un telefon mobil este mai puternică decât Deep Blue. Cu toate astea, maşinăriile au propriile limite. Iar pe viitor, arta de a dezvolta noile tehnologii este aceea ca oamenii să încerce să redea o parte din calităţile umane pentru a compensa deficienţa maşinăriilor. Pentru că nicio maşinărie nu va fi sută la sută performantă."
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!