Reacția femeilor bătute brutal pentru că nu s-au sărutat într-un autobuz. Atacatorii, prinși

Ultima actualizare: 08-06-2019 08:55
Atac în Londra
BBC

Povestea a două femei bătute și lăsate pline de sânge pentru că nu au vrut să se sărute într-un autobuz, în Londra, a făcut ocolul presei internaționale. Patru tineri, cu vârste între 15 și 18 ani, au fost arestați în urma atacului homofob.

Cele două femei supuse atacului homofob, care a îngrijorat societatea britanică și a atras un interes uriaș pe rețelele de socializare, sunt Melania Geymonat, de 28 de ani și partenera ei Chris. Patru tineri cu vârste între 15 și 18 ani au fost arestați în acest caz, relatează BBC.

Atacul homofob din autobuz: 4 tineri, arestați
 

Cele două victime au povestit detaliat în presa britanică cum s-a petrecut atacul de pe 30 mai. Era noapte iar femeile se aflau singure la etajul unui autobuz, în drum spre Camden. Un grup de bărbați a început să le hărțuiască după ce a realizat că sunt lesbiene. Indivizii le-au cerut să se sărute iar când femeile au refuzat, au fost atacate, bătute, apoi jefuite.

Reacția tinerelor bătute pentru că nu s-au sărutat
 

”Ne-au înconjurat, apoi au început să spună lucruri agresive, despre poziții sexuale, lesbiene și ne-au cerut să ne sărutam ca să se uite la noi. Ca să liniștesc lucrurile am încercat să fac niște glume.

Chris nu înțelegea pentru că nu vorbește engleza.... Au început să arunce cu monede. Apoi brusc, Chris a ajuns la mijlocul autobuzului și ei o loveau cu pumnii. M-am dus la ei și am încercat să o scot, dar ei au început să mă lovească și pe mine cu pumnii. Am început să sângerez mult.” a povestit Melania, însoțitoare de zbor.

Întrebată dacă va renunța la gesturi intime în public, cum ar fi ținutul de mână, după acest atac, Chris a spus: ”Nu mă tem să arăt că sunt lesbiană. Din contră, de acum voi arăta și mai mult în public acest lucru.”

”Sunt furioasă. A fost înspăimântător, dar nu a fost o situație nouă” a adăugat ea.

Britanicii, dezgustați de atac
 

Detectivul Andy Cox a descris atacul drept ”dezgustător”. Suspecții au fost reținuți pe baza înregistrărilor de pe camerele de supraveghere din autobuz. 

Ambele femei au fost duse la spital, cu rănile faciale, dar au fost externate între timp. Melania crede că a avut nasul rupt. Atacatorii i-au furat telefonul și geanta după bătaie. Unul dintre indivizi avea accent spaniol, ceilalți britanic, susține ea. 

În acest caz au reacționat personalități britanice diverse, de la vedete la politicieni. ”Este un atac revoltător”, a comentat premierul Theresa May.

”Absolut șocant. Nu trebuie și nu vom accepta astfel de violență homofobă și misogină în societatea nostră” a reacționat Jeremy Corbyn, șeful Partidului Laburist

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO