Cum au "sărbătorit" tinerii 23 august. Aplicaţia care te duce înapoi în comunism

Dată publicare: 24-08-2019 08:34
Dată actualizare: 24-08-2019 09:06


Pe 23 august 2019 s-au împlinit 30 de ani de la ultima sărbătorire a zilei de 23 August ca zi națională a României. 

A fost un bun prilej pentru o rememorare, în cazul celor care au apucat vremurile acelea, și pentru a afla câte ceva despre trecut, în cazul celor mai tineri.

Mai mulți dintre ei şi-au petrecut seara de vineri învățând despre clădirile importante din București și istoria lor din perioada comunistă, cu ajutorul unei aplicații.

Startul jocului s-a dat în Piața Revoluției. Grupurile de tineri au luat-o la pas pe Calea Victoriei dornici să descopere istoria, dar și mici secrete din perioada comunismului. Pentru a parcurge traseul, aceștia au avut nevoie de o aplicație.

Regulile jocului au fost simple. După ce au ajuns în fața unei clădiri, jucătorii trebuiau să răspundă corect la întrebare, iar apoi primeau un indiciu către următoarea locație: ”Continuă pe Calea Victoriei, traversează strada și ia-o înainte de Novotel . Când ajungi la poștă treci prin gang și fă stânga. Coboară spre stradă".

Activitatea a fost primită cu mult entuziasm din partea participanților, iar tema aleasă, ”Comunismul Absurd" i-a făcut mai curioși.

Particopant: ”Ideea e foarte mișto. E foarte interesant să poți să descoperi așa istoria unui oraș prin intermediul unor întrebări care te pune să fii mai atent la locurile din jurul tău. Nu doar să treci așa pe lângă clădiri, ci să și citești plăcuțele de la intrare, să descoperi povestea din spatele lor".

Linia de finish a fost în fața Casei Poporului. Deși a fost un traseu solicitant, satisfacția a fost mult mai mare, spun concurenții.

Participant: ”Foarte interesant, foarte solicitant așa. Am fugit dintr-un colț într-altul, și a fost plăcut. ”

Claudiu Petria, partener al evenimentului: ”Ce ne dorim foarte mult prin asta e să familiarizăm localnicii în mod special cu locurile și poveștile din oraș. Altfel, turiștii ne descoperă în mediul online și alte platforme pe care le organizăm"

Câștigătorii au fost aleși în urma unei trageri la sorți, iar norocoșii vor avea ocazile ca zilele următoare să se plimbe cu o ...Dacia 1300.