Cască revoluționară de realitate virtuală, produsă de Apple. Cât va costa când va ajunge pe piață

05-02-2021 10:24


Cască revoluționară de realitate virtuală, produsă de Apple. Cât va costa când va ajunge pe piață

Casca de realitate virtuală promisă de Apple, care nu a fost însă lansată, ar putea să aibă un preț prohibitiv: 3.000 de euro. Va compensa însă prin două ecrane cu rezoluție 8K.

 

Apple nu a lansat până acum un asemenea dispozitiv pentru realitatea virtuală, însă mulți dintre concurenții săi au făcut-o deja. Produsul Apple își propune însă să spulbere concurența, și este așteptat, potrivit unor surse citate de publicația The Information, să combine funcţiile de realitate virtuală cu cele de realitate augmentată, potrivit news.ro.

Cele două ecrane 8K vor produce o imagine cu o rezoluţie mult mai mare decât ceea ce există pe piaţă în acest moment.

Casca de realitate virtuală Apple va mai dispune de cel puţin 12 camere, care vor juca un rol esenţial în funcţionarea dispozitivului. Acestea vor urmări mişcarea utilizatorului şi vor realiza suprapunerea planurilor virtuale cu cel real în funcţie de aplicaţie.

Un număr încă necunoscut de senzori Lidar vor fi responsabili de măsurarea distanţelor dintre obiectele din mediul real şi de alegerea scalei la care obiectele virtuale vor fi plasate în mediul real.

Se prefigurează un produs high-end pe o nişă de viitor, prima cască de realitate mixtă a celor de la Apple urmând să concureze la vârf cu produse precum cele din seria Hololens a Microsoft. Preţul vehiculat în acest moment, peste 3.000 de dolari, pare să susţină această idee şi nu este unul surprinzător. Hololens 2 costă 3.5000 de dolari.

Sursa: Pro TV