Care sunt cele mai noi jocuri pentru console VR: "Te simţi instantaneu ca Iron Man"

Ultima actualizare: 03-04-2019 09:21

Un ecran şi o tastatură nu mai sunt de ajuns: jocurile viitorului trebuie să ducă utilizatorul în mijlocul acţiunii. Cu alte cuvinte, într-o realitate virtuală.

Semn că acesta e viitorul, tot mai mulţi producători fac jocuri pentru console VR.

Realitatea virtuală intensifică experienţa jocului, trăgând jucătorul în mijlocul acţiunii. În cazul unui joc ca "No Man's Sky", în care utilizatorul explorează lumi extraterestre, tehnologia VR înseamnă diferenţa dintre actor şi spectator.

Sean Murray, reprezentant Hello Games: "Experienţa e mai intensă când explorezi această lume extraterestră în VR. Poţi să te uiţi în jos de pe o stâncă şi să vezi cât de sus eşti. Poţi să fii într-o peşteră şi să ai o senzaţie de claustrofobie."

Dacă la început erau puţine jocuri care meritau să fie încercate cu o cască de VR, lucrurile sunt pe cale să se schimbe. Sony a anunţat lansarea a 25 de noi jocuri VR, printre care un parteneriat cu Marvel care îi permite oricui să intre în pielea lui Iron Man.

Ryan Darcey, reprezentant Camouflaj: "Când îţi pui casca şi iei joytickurile în mână, întinzi braţele în lateral şi pur şi simplu ţâşneşti înainte, te simţi instantaneu ca Iron Man. Parcă eşti în film. Exact asta vrem. Să fii Tony Stark, să fii Iron Man în acest joc".

"Iron Man", care va fi lansat la vară, a fost dezvăluit la un salon de jocuri de la San Francisco. Tot acolo a fost prezentat "Blood and Truth", un shooter la persoana întâi al cărui designer spune că realitatea virtuală a deschis posibilităţi nesfârşite pentru industria jocurilor.

Iain Wright, designer de jocuri: "Nu priveşti un joc. Nu te uiţi printr-un ecran. Eşti cu adevărat în mijlocul experienţei. Mi se pare extraordinar. Ne place să le oferim oamenilor experienţa de a fi în aceeaşi încăpere cu gangsteri. Vrem să te simţi eroul propriului film de acţiune, iar realitatea virtuală e fantastică pentru asta."

"Concrete Genie", în care picturile magice făcute de jucători prind viaţă, e un alt joc VR care va fi lansat în toamnă.

Jeff Brown, director de creaţie: "Vrem să vă dăm ceva nou şi foarte tare, o superputere pe care n-o puteţi căpăta nicăieri decât în VR."

Jocurile VR sunt însă în continuare o nişă. Vânzările mondiale de asemenea jocuri abia au depăşit 8 miliarde de dolari în 2017, în timp ce vânzările totale de jocuri video au fost de aproape zece ori mai mari.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO