Avertismentul cercetătorilor din China. Cum poate fi incendiat un telefon mobil

Ultima actualizare: 21-07-2020 16:28
telefon incendiat
Xuanwu

Cercetătorii unei firme de securitate din China au descoperit o metodă prin care telefoanele mobile pot fi incendiate de cineva rău intenționat, scrie Gizmodo.com.

Specialiștii au descoperit că un hack cunoscut sub numele de BadPower poate modifica firmware-ul unui încărcator mobil, care, la rândul său, poate transmite informații false, astfel încât să provoace o supratensiune.

Studiul a fost publicat de Laboratoarele Xuanwu, deținute de gigantul din tehnologie Tencent, care a vrut să atragă atenția asupra pericolului. În mod normal, telefonul și adaptorul ”comunică” între ele pentru a gestiona cantitatea de energie necesară.

Cu toate acestea, prin hacking-ul firmware-ului de încărcare rapidă încorporat într-un adaptor de alimentare, Xuanwu Labs a demonstrat că cineva rău intenționat ar putea manipula ”cărămida electrică” pentru a trimite mai multă energie decât poate suporta un telefon.

Sistemul de încărcare modificat a fost testat la 35 de baterii diferite, din 234 valabile. La 18 dintre ele, produse de 8 firme diferite, s-a descoperit că sunt vulnerabile.

Din fericire, pentru a realiza un astfel de atac cibernetic este nevoie de contactul fizic, adică cineva trebuie să ia încărcătorul respectiv, să-l modifice, iar apoi victima să-l folosească.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO