Zoom are un nou rival. Aplicația lansată de cel mai bogat om din India

Dată publicare: 02-07-2020 22:16
Dată actualizare: 02-07-2020 22:24


Mukesh Ambani

Cel mai bogat om din India a lansat joi o aplicație care va rivaliza cu Zoom, aplicația creată de miliardarul chinez Eric Yuan, scrie techcrunch.com.

Firma fondată de cel mai bogat om din India, Mukesh Ambani, a lansat aplicația de video conferințe JioMeet. La fel ca Zoom și Google Meet, aceasta oferă un număr nelimitat de apeluri în format HD. La fiecare apel, se pot conecta cel mult 100 de participanți.

Durata unui apel poate fi de până la 24 de ore, iar apelurile vor fi protejate cu parolă. Gazda apelului va controla o cameră de așteptare, pentru ca participanții să nu poată intra în apel fără permisiune.

Testele beta pentru aplicația JioMeet au demarat în luna mai. Compania, care are reputația de a oferi servicii fără niciun cost, nu a anunțat dacă aplicația va putea fi folosită și în afara Indiei.

Lansarea vine la două săptămâni după ce firma de telecomunicații Reliance Jio a comunicat că a strâns fonduri de 15,2 miliarde de dolari de la diverși investitori.

JioPlatforms este cel mai mare operator de telecomunicații din India, cu peste 400 de milioane de clienți. Lansarea JioMeet vine într-un moment în care zeci de milioane de indieni lucrează de acasă din cauza pandemiei de coronavirus.

Sursa: M.I.

Tags: zoom, india, jiomeet,