iLikeIT. Apple a dezvăluit o serie de produse noi în cadrul evenimentului virtual "Unleashed"
Pun pariu că în acest moment Intel și AMD dau din colț în colț, fără replică pentru produsele pe care Apple le-a anunțat luni.
Noile procesoare M1 Pro și M1 Max par să schimbe din temelii industria procesoarelor. Nu doar că folosesc altă tehnologie, dar sunt și mult mai eficiente.
Dar, până să vedem noile procesoare și laptopuri, aș vrea să încep cu căștile, Airpods. Acestea au un design inspirat de varianta mai scumpă, AirPods Pro. De-acum știu și ele spațial audio, adică oferă tridimensionalitate sunetului și localizează într-un spațiu virtual sursa sunetului, ca și cum ai avea tot timpul boxe în jurul capului.
Bateria ar trebui să țină până la 6 ore, cu o singură încărcare, iar cu tot cu carcasă te poți bucura de 30 de ore de ascultat muzică. Sunt rezistente la apă și la transpirație, deci bune și la sală sau la alergat. Dacă vrei anularea zgomotului de fond, trebuie să plătești mai mult pentru AirPods Pro. Airpods generația a treia costă 179 de dolari, probabil vreo 1.000 de lei în România.
Noua generație MacBook Pro
Hai să subiectul principal, noua generație MacBook Pro cu cele mai impresionante procesoare create vreodată de Apple. Vor fi două versiuni de laptopuri, de 14.2 inch și de 16.2 inch. Arată diferit și nu neapărat într-un sens bun pentru că au notch. Care nu ascunde vreo tehnologie de deblocare rapidă, ci doar camera web care, în sfârșit, este full HD. Altceva mai surprinzător? Au revenit MagSafe, portul HDMI și cititorul de carduri. Păi, bine, măi Apple! Nu erai tu inovator când ai scos toate aceste intrări prin 2016? Se pare că au ascultat de cerințele utilizatorilor. Și pentru că tot au stat și au notat, au scos și touchbar. Mersi, Apple!
Dar, asta nu-i nimic. Surpriza este sub tastatură, acolo unde poți pune unul din cele două procesoare noi, super-rapide și dacă ar fi să-i credem pe cei de la Apple, cele mai puternice din lume. Le luăm pe rând. MacBook Pro cu ecran de 14.2 inch. Are rezoluție apropiată de 4K și pentru prima dată vedem și o rată de refresh de 120hz, ProMotion ca pe iPhone 13 Pro și 13 Pro Max. Ecranul folosește tehnologie mini-led ca pe iPad Pro.
Vine cu două variante de procesor, M1 Pro și M1 Max. M1 Pro vine cu două variante dar asta este mai puțin important. La bază pornește cu 512 Gigabytes stocare și 16 GB memorie RAM la 2.000 de dolari. Cu 799 mai mult decât modelul precedent, cu M1. Dar, dacă la cel vechi faci upgrade la aceeași stocare și memorie RAM, economisești doar 300 de dolari. Deci modelul vechi, nu prea mai merită.
Versiunea Macbook Pro de 16.2 inch este identic doar că are un display mai mare și cu câțiva pixeli în plus. Și pornește de la 2.500 de dolari. La fel ca la versiunea mai mică, doar ca să mărești stocarea de la 512 GB la 8 Terra te costă 2.200 de dolari. Așadar, cea mai scumpă versiune ajunge la vreo 6.100. E clar că aceste computere nu sunt pentru toată lumea. Nu sunt nici pentru jocuri și nici pentru filme deși ecranul este superb. Este pentru profesioniști, pentru care își recuperează investiția rapid.