Aplicațiile mobile care vă pot îmbunătăți vacanța sau ajuta alți turiști să exploreze

Ultima actualizare: 01-09-2019 20:04

Viața noastră s-a "mutat" pe internet și pe rețelele de socializare, chiar și atunci când plecăm în vacanță. Iar tehnologia își pune astfel amprenta și asupra modului în care călătorim.

Tot mai mulți își planifică singuri vacanțele și apelează la aplicațiile care îi pun în legătură directă cu localnicii dispuși să le arate locuri interesante de pe întreaga planetă.

Un tânăr din Franţa şi-a propus să viziteze pentru o săptămână mai multe oraşe de unul singur.

"Am întâlnit turişti, oameni locali şi e drăguţ.
Foloseşti aplicații care să te ajute să explorezi oraşul?
Da, merg pe stradă, mă uit la clădiri şi când vreau să văd un lucru specific mă uit pe aplicaţii."

Ei sunt aşadar turiştii care vor să descopere Bucureştiul autentic. Au toate informaţiile la îndemână pe telefonul mobil, aşa că pornesc singuri la pas prin oraş.

Chiar dumneavoastră puteţi să le oferiţi turiştilor experienţe inedite în Bucureşti. Cum? Prin intermediul unei aplicaţii care va permite să descrieți o activitate pe care vreţi să o desfăşuraţi cu diverşi turişti în schimbul unei sume de bani. Câteva exemple din aplicaţie: plimbări de seară prin oraş, lecţii de istorie, arhitectură locală sau bucătărie tradiţională."

Este opţiunea oferită de aplicaţia Airbnb experience, pe lângă altele precum găsirea unui restaurant în apropiere, a unui loc de dormit sau planificarea unei excursii.

O altă aplicaţie - "culture trip" - pune la dispoziţia turiştilor articole scrise de ghizi locali sau chiar de localnici, care povestesc despre locuri ascunse ce merită văzute.

Raluca Mureșan, blogger de turism: "La un moment dat era foarte celebră alegerea cazărilor în regim couchsurfing - adică stăteai acasă la cineva pe canapea o experienţă autentică şi te şi împrieteneai cu localnicul. Sunt aplicaţii cu treasure hunt şi pentru fiecare loc cauţi indicii şi afli informaţii.”

Totodată, în magazinele online sunt numeroase aplicaţii care ne ajută să găsim bilete de avion, programul mijloacelor de transport sau magazine pentru shopping.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO