Solutia guvernului Tsipras pentru a salva Grecia de faliment: "Am facut unele ajustari ca sa ajungem la un numitor comun"

Ultima actualizare: 24-06-2015 06:59
Yanis Varoufakis

Guvernul Tsipras face noi propuneri creditorilor internationali, inaintea summitul de luni al Uniunii Europene. Este anuntul facut de un membru marcant al cabinetului de la Atena.

Acelasi responsabil a mai spus ca, dupa parerea sa, Banca Centrala Europena NU va lasa bancile Greciei sa se prabuseasca. Asta dupa ce miliarde de euro au fost retrase numai in aceasta saptamana.

Alekos Flabouraris, ministru de stat: "Nu mergem la Bruxelles cu vechile propuneri, am facut unele ajustari ca sa putem vedea daca ajungem la un numitor comun, sa ajungem la o solutie care poate fi in beneficiul tuturor".

Insa nonconformistul ministrul de finate Varoufakis - care a venit pe motocicleta la sedinta speciala de sambata a guvernului - a lasat sa se inteleaga ca "mingea este in terenul Germaniei":

“Cancelarul Angela Merkel poate sa opteze pentru un acord "onorabil" care sa reprezinte o solutie de durata a crizei grecesti sau poate sa-si pastreze atitudinea inflexibila, "aruncand peste bord" un guvern elen dedicat reformelor.”

Totusi, cancelarul Merkel a prevenit ca trebuie incheiat un acord intre Grecia si creditorii sai inaintea summitului UE de luni. Altfel, la summit nu va putea fi luata nicio decizie.

Mii de demonstranti au iesit sambata pe strazile Berlinului pentru a-si arata solidaritatea cu Grecia.

"Mi-as dori pentru Grecia, pentru guvernul sau, sa aiba ocazia sa-si duca la capat mandatul pentru care a fost ales - sa restructureze economia. Dar au nevoie de timp, asa cum a fost si cu Germania dupa al doilea Razboi Mondial”, spune un participant.

"Uniti impotriva austeritatii" si "Nu mai vrem sa fim "sclavii datoriei" - au fost cuvintele de ordine ale manifestatiei de la Poarta Brandenburg.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO