Unul dintre cei mai tineri milionari din UK are 19 ani. Afacerea pe care a început-o la școală

Ultimul update: Duminica 22 Octombrie 2017 19:33
Data publicarii: Luni 16 Octombrie 2017 15:05
Categorie: Financiar
milionar

Tânărul Akshay Ruparelia, de 19 ani, a devenit unul dintre cei mai tineri milionari din Marea Britanie, după ce a pus bazele unei agenții imobiliare online de mare succes.

Potrivit The Sun, acesta și-a început afacerea după ce a împrumutat 7000 lire de la rudele sale, bani cu care a pus bazele agenției. În mai puțin de un an aceasta a ajuns să fie evaluată la 12 milioane de lire sterline și să aibă deja 12 angajați.

Deoarece era elev, Akshay a fost nevoit să angajeze un serviciu de call center pentru a răspunde la telefonul companiei sale în timp ce se afla în clasă. Ulterior acesta își suna clienții, în pauză sau după terminarea orelor de curs.

Adolescentul, care incă locuiește impreună cu părintii săi în Harrow Weald, Londra, a declarat că a avut un moment de sclipire în timp ce citea biografia fondatorului Ryanair, Michael O'Leary.

”Domnul Michael O’Leart a început să vândă zboruri pentru doar 4,99 lire sterline. Ideea lui a fost că, în momentul în care oferi consumatorilor un produs la un preț pe care aceștia nu îl cred și apoi le și livrezi produsul la acel preț, afacerea va da roade”, a spus tânărul.

De asemena, acesta a povestit cum și-a început afacerea: ”Totul a început la câteva săptămâni după ce am deschis site-ul. Un bărbat din Sussex mi-a transmis că dorește să-și vândă casa și o parte din pământul pe care îl deține. A trebuit să plătesc iubitului surorii mele 40 de lire sterline ca să mă duc la Sussex pentru a face fotografii, având în vedere că în acel moment nu aveam permis de conducere.’’

”Ulterior, stăteam la locul de joacă de la scoală și am primit un e-mail pe telefonul mobil de la vânzător prin care spunea că a acceptat oferta combinată de 670.000 de lire pentru casă și teren. Am fost șocat, dar nu puteam ieși să sărbătoresc deoarece a trebuit să ajung acasă și sa învăț pentru examene.”

În prezent, cu toate că afarerea sa este în plină dezvoltare, acesta declară că nu-și poate permite o mașină deoarece ”asigurarea este prea scumpa’’. De asemenea, a amânat înscrierea la o facultate de economie pentru că afacerea lui se extinde foarte rapid.

milionar Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: The Sun

ArcelorMIttal - AFP/Getty

Ce se întâmplă cu gigantul siderurgic de la Galați, după vânzare. Decizia statului român

Ministrul Finanțelor reacționeză după mesajul lui Iohannis: ”Nu e nevoie de o mediere”

Eurostat: Bulgaria, Grecia, România şi Ungaria, cea mai ridicată rată de deprivare materială severă în UE

Suma imensă trimisă în țară de românii din străinătate. Locul 3, după ruși și ucraineni

Oligarhii ruși lasă fără bani un stat din zona euro. Scandalul care zguduie sistemul bancar

Chinezii cumpără Europa bucată cu bucată. Sumele colosale investite, inclusiv în România

robor

ROBOR la trei luni a urcat luni la 2,22%, cea mai mare valoare din ultimele 5 luni

Record de angajați în UE. Țara în care peste 80% din populație muncește

Bonurile de 38 lei, emise la 21 martie, câştigătoare la Loteria bonurilor

Moneda care a lovit românii cu credite în criză scade masiv. De ce se depreciază francul

Țara care a decis să repatrieze toată rezerva de aur din SUA

Companiile care administrează pensiile private ale românilor, apel la Guvern