Un roman a deschis la Sibiu, cu fonduri europene, cel mai mare centru de inchirieri de biciclete din tara
Ce poate fi mai frumos in vacanta decat sa descoperi peisaje plimbandu-te pe bicicleta. Cei care au inteles ca sunt destui turisti dornici sa mearga pe doua roti au investit in biciclete iar acum au succes.
La Sibiu a fost deschis cel mai mare centru de inchirieri din tara, in timp ce in zona vor fi amenajate 200 de trasee. Ideea e imprumutata si de pensiunile de la munte care le ofera musafirilor biciclete gratuit. Alexandru Dragomir a vazut prima data un centru de inchiriat biciclete montane la Viena. Cand a aflat ca in tara noastra nu exista niciunul, a decis ca e momentul sa se lanseze in afaceri. Cu fonduri europene, a cumparat 72 de biciclete noi. Le inchiriaza turistilor cu ziua pentru 15 pana la 49 de euro, in functie de model.
"Am luat bicicleta de la prietenii mei, dar nu era tocmai buna, nu aveam frane, schimbator de viteze si am vrut sa am o bicicleta mai performanta", povesteste un turist. "Ar fi o investitie prea mare sa achizitionez o bicicleta sa ma dau doar de cateva ori pe an", sustine un alt turist.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Afacerea merge "ca pe roate" astfel ca tanarul investitor o extinde."Acum lucram la mai multe pachete predefinite care includ bicicleta, casca si ghid care in principiu o sa porneasca de la 28-29 de euro pe zi de persoana", a explicat Alexandru Dragomir, proprietarul centrului.
Cu fonduri de la norvegieni, o asociatie a marcat peste 60 de km de trasee de bicicleta. Pana la sfarsitul anului viitor va amenaja alte 5 trasee noi. In total 200 de kilometri de parcurs pe doua roti.
"Am ilustrat prin harti care este ruta care trebuie urmata de ciclisti, o scurta descriere a traseului si nu in ultimul rand o scurta descriere a obiectivelor turistice importante pe care le strabate acest traseu", a povestit Mihai Proca, presedintele Asociatiei "Tura in Natura".
Si proprietarul unei pensiuni din Moroieni, la 8 km de Sinaia, s-a gandit sa cumpere 10 biciclete pe care le da gratuit turistilor care ii calca pragul. Si in satele de suflet ale printului Charles - Viscri, Biertan si Saschiz - se amenajeaza trasee pentru bicicleta. Primii 10 kilometri sunt gata, iar acum se lucreaza la alti 80.