SKIRT BIKE: Cu fuste scurte, mii de doamne si domnisoare au defilat prin Bucuresti, pe biciclete. Reactia barbatilor

Dată publicare: 06-07-2014 19:20
Dată actualizare: 09-07-2014 07:06


Cu fuste scurte si flori in par, aproape 2.000 de doamne si domnisoare au defilat prin Bucuresti pe biciclete, sub privirile barbatilor care si-ar dori ca fiecare zi sa arate asa.

Evenimentul "Skirt Bike", aflat deja la a 5-a editie, isi propune sa incurajeze reprezentantele sexului frumos sa renunte la masini si sa isi arate zilnic gratia pe doua roti. Barbatii care au tinut sa fie prezenti au fost nevoiti sa poarte si ei fuste.

In anii '20, Mita Biciclista, prima femeie din Romania vazuta pe bicicleta, facea ciclism prin Bucuresti pentru a-si mentine silueta. Azi, la aproape 100 de ani distanta, toate aceste fete s-au adunat pentru a spune lumii intregi ca feminitatea trebuie pastrata in orice situatie.

Asa ca s-au imbracat cu ce au avut ele mai frumos si au creat o atmosfera de sarbatoare. Nu a fost o intrecere pe biciclete, ci, mai degraba, o parada.

"Suntem feminine, ne imbracam exact asa cum simtim. Ca sa mergi pe bicicleta, nu ai nevoie de o tinuta sport. Poti sa fii exact cum simti tu", a spus Simona Botner, organizatorul evenimentului.

Relaxate au fost toate fetele. Mai ales ca stiau ca sunt admirate de barbatii din preajma. Ca sa profite de ocazie, unii au improvizat o costumatie si au participat si ei la eveniment.

"Sunt superbe, sunt delicioase. Sunt frumoase toate. Absolut toate sunt frumoase", a spus un barbat.

Traseul fetelor a inceput de la Palatul Copiilor si s-a terminat la Parcul Herastrau. Participantele la eveniment duc mai departe traditia inceputa de Mita Bicilista, una dintre cele mai dorite femei ale perioadei interbelice.

Pe numele real Maria Mihaescu, se spune ca fost curtata de barbati celebri precum Nicolae Grigorescu, Octavian Goga sau chiar Regele Ferdinand, care i-a facut cadou o casa in Piata Amzei din Capitala.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO