Trocul i-a scapat pe patronii romani de faliment, dar aduce pierderi mari statului
Oamenii de afaceri din Romania au gasit solutia ca sa nu piarda din pricina crizei: accepta servicii si bunuri la schimb atunci cand clientii nu au bani.
Asa s-au intors la cea mai veche forma de comert, trocul, numit in vremurile moderne barter.
Si daca pe unii patroni trocul i-a scapat de faliment, statul are de pierdut din cauza lui. Pentru aceasta operatiune nici una din firme nu plateste TVA.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Pietro si-a inceput afacerea cand am intrat in recesiune, iar clientii erau greu de gasit. A acceptat sa fie platit in rate, dar nu avea un site unde sa-si prezinte oferta.
"Nu aveam bani, asa ca le-am oferit celor de la site sa venim cu servicii la schimb. Ei ne faceau site-ul, iar noi veneam cu servicii de interioare exterioare. Prin barter este o solutie de a face economie de cash", spune Pietro Scepchin, patron firma de constructii.
Cel care a acceptat trocul mizeaza acum tot pe barter in relatia comerciala cu o tipografie si cu o revista.
Firmele trebuie sa achite 16% impozitul pe profit. Atentie, plata in natura trebuie mentionata in actele de contabilitate, altfel titularii sunt amendati.