Trocul imobiliar revine in forta. Care sunt avantajele si dezavantajele acestui sistem


Ultimul update: Miercuri 06 Iunie 2012 12:33
Data publicarii: Joi 13 Octombrie 2011 18:23
Categorie: Stiri Economice

Pe o piata imobiliara inca in stagnare si care duce lipsa de bani lichizi, singurele care mai merg sunt trocurile. Cine vrea acum o casa noua, poate da la schimb apartamente vechi, masini, terenuri, sau o combinatie din toate acestea.

Evident, bunurile sunt mult subevaluate.

Mihaela e multumita: a dat un apartament de 4 camere in centrul vechi si a primit 2 camere in Berceni si inca 80 de mii de euro. Aparent a facut o afacere, in realitate nu poti compara centrul capitalei cu periferia.

In timp ce unii dau doua-trei aparatamente in schimbul unei case construite recent si se aleg si cu bani, altii dau un singur imobil, un teren sau o masina si mai pun diferenta.

Concret, pentru o locuinta de 100 de mp, acest domn a renuntat la un autoturism de lux si a mai pus diferenta de cateva zeci de mii de euro.

Multi altii se pregatesc sa faca aceeasi miscare.Un cuplu e hotarat sa dea o garsoniera si o masina de 7.500 de euro pentru un apartament in sectorul 5.

Schimbul de proprietati se practica si la Arad, Cluj si Iasi.

Ce spun analistii despre fenomen?

"Scurteaza foarte mult timpul de trazactionare. Bineinteles, in acest context intervine si dezavantajul unei sub evaluari a proprietatii actuale, pentru ca se stie daca vrei sa vinzi repede trebuie sa lasi la pret", spune Razvan Muntean.

Iar asta se intimpla in toate situatiile. Indiferent ca veniti cu o casa, o masina sau un teren, pe toate puteti primi un pret sub cel al pietei.
 

Tags: troc, imobiliare, case,

TOP 6 vedete care nu isi pot vinde casele de lux
Doar 500 de euro chirie pentru o casa care costa 140.000 de euro. Noua strategie a constructorilor
Doar 20% dintre studenti pot fi cazati de universitati. Ce solutii sunt pentru ceilalti 400.000
VIDEO PROTVPLUS.RO