Trocul, cea mai buna metoda de a face profit in ciuda crizei

Dată publicare: 03-02-2012 20:27
Dată actualizare: 04-05-2012 03:19


Zeci de clujeni au decis să renunțe la afaceri în favoarea unei mașini sau a unui apartament. Din cauza crizei, oamenii se întorc la un concept străvechi, trocul, și spun că e cea mai bună metodă.

În situația actuală, în care lipsa lichidităților este la ordinea zilei, clujenii care nu-și mai pot menține afacerile pe linia de plutire aleg să le schimbe pe mașini sau să le cedeze în favoarea unui apartament. „Ăsta e restaurantul și vreau să renunț la el pentru că vreau să îmi deschid o afacere în alt oraș sau chair în altă țară”, spune scurt Alexandru Bebu, proprietarul unui local din oraș.

Clujeanul a decis să își schimbe restaurantul cu un apartament pentru că în perioada aceasta este foarte greu să găsească un cumpărător pentru afacerea sa. „Poate primești un apartament la schimb, asta e concluzia la care am ajuns împreună cu soția. De patru ani avem localul și nu pot să zic că nu merge. Avem alte posibilități acum, de a face o afacere cu fratele soției mele de la Bucuresti și mai avem o variantă, de a pleca din țară”, adaugă Alexandru.

Nimic nu se vinde, totul se schimbă

Într-o situație similară cu a lui Alexandru este și Ovidiu Andreica. El a tot încercat să vândă un teren, dar a ajuns la concluzia că acum este o perioadă moartă în ceea ce privește vânzarea terenurilor. Astfel, el a decis să renunțe la teren în favoarea unei mașini la care visa de multă vreme. „Am avut un teren agricol pe care nu mai puteam să îl valorific în niciun fel, în sensul în care să scot profit de pe el. Aveam nevoie de o mașină și am ajuns la varianta schimbului”.

Ovidiu Andreica a încercat această metodă și în trecut și spune că a funcționat de fiecare dată. Lipsa lichidităților este cea care a făcut trecerea de la piața de cumpărare la cea de schim, iar cei care au prins gustul trocului spun că vor mai alege această variantă.


VIDEO PROTVPLUS.RO