Tranzacție uriașă, de 69 de miliarde de dolari. Cea mai mare preluare făcută de Microsoft în istoria sa: Activision Blizzard
Microsoft a finalizat achiziţia de 69 de miliarde de dolari a dezvoltatorului de jocuri video Activision Blizzard, potrivit unui document depus vineri de companiei la autorităţile de reglementare, transmite CNBC, potrivit News.ro.
Aceasta este cea mai mare preluare făcută de Microsoft în istoria sa de 48 de ani şi vine după ce compania a eliminat îngrijorările cu privire la concurenţă ale autorităţilor de reglementare din Regatul Unit şi din Europa şi a obţinut o hotărâre favorabilă din partea unui judecător de district din SUA.
Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe din Regatul Unit a dat vineri aprobarea pentru acest acord, deschizând calea pentru finalizarea sa.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Acordul, anunţat în ianuarie 2022, oferă Microsoft un portofoliu consistent de francize de jocuri video, inclusiv Call of Duty, Crash Bandicoot, Diablo, Overwatch, StarCraft, Tony Hawk Pro Skater şi Warcraft.
Dezvoltatorul de jocuri a generat venituri de 7,5 miliarde de dolari în ultimul său an fiscal, o mică parte din vânzările de 212 miliarde de dolari înregistrate de Microsoft.
”Astăzi începem munca pentru a aduce îndrăgitele francize Activision, Blizzard şi King pe Game Pass şi pe alte platforme. Vom împărtăşi mai multe despre când vă puteţi aştepta să vă jucaţi în lunile următoare”, a spus CEO-ul Microsoft Gaming, Phil Spencer, într-o postare pe blog.
CEO-ul Activision Blizzard, Bobby Kotick, va rămâne CEO până la sfârşitul anului.
CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, care a preluat conducerea în 2014, îşi propune să diversifice afacerile companiei dincolo de domeniile sale de bază, cum ar fi sistemele de operare şi software-ul de productivitate.
Activision a fost atât un partener al Microsoft, cât şi un concurent. Este una dintre puţinele companii mari care lansează jocuri populare care pot costa sute de milioane de dolari.