Temerile pe care le au romanii atunci comanda online. Ce a primit un tanar care a comandat un burete pentru pantofi
Au nu au bani, romanii adora sa cheltuiasca bani pe vacante, laptopuri si haine, in special din fata calculatorului.
Iar cei mai pasionati de shopping online sunt, cum era de asteptat, tinerii de pana la 35 de ani. Insa potrivit unui studiu recent, multi se tem de fraude. Stau cu frica sa nu li se fure datele de pe card, ori sa primeasca altceva decat ce au vazut pe site.
"Economisesc timp si bani'', spun cei care fac cumparaturi pe internet. Cele mai mari sume de bani le dau pe vacante, in medie, 1.300 de lei pe an. 1.100 de lei sunt pentru electrocasnice si electronice, iar 800 de lei pentru calculatoare. In ritmul asta, ar putea ajunge la cheltuieli totale de 6 milioane de euro pe zi.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Asta inseamna ca, anul acesta, magazinele online ar putea incasa zilnic cu 1 milion de euro mai mult fata de 2016, spun specialistii in comert online.
Pe ''harta'' shoppingului online, Bucurestiul si Ilfovul conduc in top. 50% dintre cumparatori sunt din zona Munteniei, potrivit unui studiu realizat pe un esantion de o mie de internauti din mediul urban.
Raluca Radu, specialist comert online: ''Daca acum 4-5 ani puteam cumpara predominant electrocasnice, IT&C, am inceput sa avem diversitate pe zona de fashion, de cosmetice, mobila. "Casa si gradina" este una dintre categoriile care a crescut foarte mult."
Michal Jirak, manager motor de cautare magazine de imbracaminte: ''Romanii sunt in pas cu moda mult mai mult decat alti europeni. Se intereasaza de haine foarte mult pe internet."
Tinerii de la orase cumpara cel mai adesea online. 64% dintre ei fac o achizitie online cel putin o data pe luna, fata de jumatate dintre cei care au intre 35 si 55 de ani. Iar procentul se reduce la o treime in cazul celor trecuti de 45 de ani. Restul prefera sa cumpere de pe net mai rar sau doar din magazinele fizice, ca sa evite eventualele neplaceri.
Andrei Canda, manager firma de cercetare: "Se intampla ca produsele pe care le comanzi sa nu fie ce te astepti. Un burete pentru pantofi a fost comandat de un coleg de-al meu online si el credea ca e un burete normal. Normal ca a fost nemultumit!"
Si totusi, inclusiv cei care fac shopping din fata calculatorului sau de pe telefon recunosc ca au temerei. Le este frica sa nu fie inselati, nu au incredere ca datele de pe cardul bancar sunt in siguranta sau ca produsele vor fi livrate la timp. Aproape 80% dintre cei chestionati prefera sa achite cash, la livrare, produsele si serviciile comandate pe internet.