Seismul din Japonia scumpeste cu 20% tabletele si telefoanele inteligente


Ultimul update: Miercuri 20 Iunie 2012 17:00
Data publicarii: Joi 31 Martie 2011 17:54
Categorie: Stiri Economice

O treime dintre fabricile nipone nu au reinceput activitatea, iar producatorii de tablete, calculatoare sau telefoane inteligente anunta scumpiri chiar si de 20%. Sunt tot mai putine componente cum ar fi cipurile, asa ca pretul lor este speculat la bursa.

 

Efectele dezastrului din Japonia au redus productia auto cu 600.000 masini

VIDEO. Zgarie-nori din Japonia care "danseaza" in timpul cutremurului

Unda de soc din Japonia s-ar putea resimti curand si la noi. Scad stocurile de electronice din depozite, iar produsele care dispar de pe piata se vor scumpi atunci cand vor fi inlocuite.

In aceasta categorie intra calculatoarele, telefoanele inteligente, televizoarele ultimul model, consolele pentru jocurile video, aparatele foto si video.

Japonia este lider mondiali la productia de cipuri. Cipurile stau la baza produselor IT de inalta tehnologie. In prezent, 35% dintre companiile care le fabrica sunt inchise.

Cum niponii detin secretul industriei, nu vor sa le dea altora posibilitatea sa faca aceleasi produse. Potrivit specialistilor, situatia va reveni la normal abia in toamna. Pina atunci marfa putina se va tranzactiona scump, la bursa.

Dezastrul care a lovit Japonia aduce bani buni romanilor
Cutremurul din Japonia costa grupul de asigurari AIG 700 milioane de dolari
Cat va costa reconstructia Japoniei
VIDEO PROTVPLUS.RO