Iohannis a respins varianta actuala a Legii "Darii in plata". Ce nereguli au fost descoperite in articolele documentului

×
Codul embed a fost copiat

Legea care ii scuteste de griji pe datornici se va intoarce in Parlament. Potrivit unor surse oficiale, presedintele Klaus Iohannis le va cere vineri alesilor sa reexamineze legea darii in plata.

Documentul prevede ca cei care au cumparat case sau terenuri si nu mai pot plati ratele pot scapa de credit daca renunta la proprietati. Iohannis nu este de acord cu legea, pentru ca textul contine formulari de genul "prin derogare de la Codul Civil", fapt considerat inacceptabil de catre seful statului.

De asemenea, consilierii presedintelui au semnalant neconcordante intre mai multe articole, care ar putea duce la neclaritati in aplicarea documentului.

Initiatorul proiectului, deputatul Daniel Zamfir, sustinea ca, in discutii informale, consilierii de la Palatul Cotroceni, i-ar fi sugerat sa modifice legea, astfel incat de prevederile sale sa poata beneficia doar cei care au cumparat o singura locuinta si care nu au credite mai mari de 150 de mii de euro.

Sefii a patru banci-mama i-au trimis o scrisoare lui Klaus Iohannis

Citește și
dare in plata
Discutii la Cotroceni privind "Darea in plata". Persoanele care ar putea sa nu beneficieze de aceasta lege
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Patru sefi de banci prezente in Romania il avertizeaza pe presedintele Klaus Iohannis intr-o scrisoare ca daca va promulga legea darii in plata, atunci bancile ar putea da in judecata statul roman.

Scrisoarea, obtinuta de HotNews, este semnata de Andreas Treichl, CEO al Erste Gruop, banca-mama a BCR, Carlo Vivaldi, Sef al Diviziei Europa Centrala si de Est a Unicredit Group, banca-mama a bancii Unicredit din Romania, Frederic Oudea, presedite al Federeatiei Europene a Bancilor si CEO al Societe Generale, banca-mama a BRD, precum si de Karl Sevelda, CEO al Raiffeisen Bank International, banca-mama a Raiffeisen din Romania.

"In opinia noastra, este inca timp destul pentru a impiedica legea sa provoace un real prejudiciu institutiilor financiare si economiei Romaniei, care ar aparea in mod inevitabil. Suntem increzatori ca Romania va proteja investitorii pe termen lung impotriva unui tratament inechitabil si incorect, care provoca un prejudiciu atat de substantial. Am vrea sa va invitam sa reconsiderati aceasta lege, pentru a evita violarea principiilor fundamentale si constitutionale ale Romaniei, precum si legile europene. Speram sincer ca ingrijorarile noastre vor fi auzite si abordate adecvat" - i-au transmis cei patru sefi de banci lui Iohannis. 

"Ne-ar placea sa evitam sa fim fortati sa luam in considerare pasi urmatori in a ne apara investitiile din Romania si am putea evalua actiuni legale in Romania, la nivel biletareal (in baza Tratatelor de Investitii Bilaterale in vigoare) precum si la nivel european. Cu respect, v-am ruga sa luati in considerare opinia noastra, iar noi ramanem la dispozitia Dumneavoastra pentru orice consultari si discutii"
, se mai arata in document. Citeste scrisoarea integrala pe www.hotnews.ro!

Dupa ce alesii au adoptat legea privind darea in plată, bancherii si politicienii sunt in razboi deschis. Citeste si "Costurile creditarii vor fi mult mai mari". Legea "Darii in plata" provoaca un razboi intre banci si politicieni

 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Cat de sigure sunt platile cu cardurile contactless.
Cat de sigure sunt platile cu cardurile contactless. "E pacat ca suntem in 2015 si este o chestie noua in Romania"

Peste 2 milioane de romani nu mai dau cardul din mana atunci cand fac cumparaturi. Asta pentru ca au card contactless, adica fac plati fara sa-l mai introduca in aparatul de plata.

Discutii la Cotroceni privind
Discutii la Cotroceni privind "Darea in plata". Persoanele care ar putea sa nu beneficieze de aceasta lege

Legea privind darea in plata este miercuri dimineata subiect de discutie la Palatul Cotroceni.

"Costurile creditarii vor fi mult mai mari". Legea "Darii in plata" provoaca un razboi intre banci si politicieni

Dupa ce alesii au adoptat legea privind darea in plată, bancherii si politicienii sunt in razboi deschis.

Recomandări
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi
Ursula von der Leyen avertizează: Putin îşi concentrează atacurile hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că Rusia îşi concentrează atacurile sale hibride asupra Finlandei, prin trimiterea de migranţi, informează AFP.

Ministerul Apărării a achiziționat trei aeronave F-16 Fighting Falcon din Norvegia. GALERIE FOTO
Ministerul Apărării a achiziționat trei aeronave F-16 Fighting Falcon din Norvegia. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran
Reacţii prudente ale oficialilor politici, după exploziile de la Isfahan în conflictul Israel-Iran

Oficiali politici îndeamnă în primele reacţii - foarte pruente - după riposta Israelului în Iran, la ”evitarea unei escaladări”, relatează AFP.