Discutii la Cotroceni privind "Darea in plata". Persoanele care ar putea sa nu beneficieze de aceasta lege


Ultimul update: Sambata 12 Decembrie 2015 00:19
Data publicarii: Miercuri 09 Decembrie 2015 08:38
Categorie: Stiri Economice

Legea privind darea in plata este miercuri dimineata subiect de discutie la Palatul Cotroceni.

Initiatorul proiectului, deputatul Daniel Zamfir, insotit de avocatul Gheorghe Piperea, sunt asteptati la discutii neoficiale, cerute chiar de ei. Cei doi sunt sunt primiti in audienta de consilierul presedintelui pe probleme economice.

Cosmin Marinescu a avut discutii despre legea care le-ar permite datornicilor sa-si stinga creditele prin cedarea proprietatilor si cu reprezentantii Bancii Nationale, dar si cu Asociatia Romana a Bancilor.

Potrivit unor surse parlamentare, textul ar urma sa fie reintors in parlament si modificat astfel incat datornicii cu mai multe proprietati sa nu mai poata beneficia de aceasta lege.

Daniel Zamfir, deputat PNL: "S-a vehiculat ideea cu introducerea criteriilor. Tocmai introducerea criteriilor ar fi motiv de necunostitutionalitat, legea asta nu favorizeaza samsarii imobiliari. Bancile trebuie sa spuna cum au dat bani pe persoana fizica celor care voiau sa dezvolte cartiere imobiliare, vor da casa inapoi cei care nu mai pot plati rata, care au luat credite si nu se incadrau, care au luat credit de 5 mil de euro. Banca le-a dat credite, banca sa raspunda."

VIDEO PROTVPLUS.RO