Romanii se gandesc sa ia un credit pentru a-si deschide propria afacere. Cum faci primii pasi pe drumul antreprenoriatului
Romanii vor sa devina antreprenori. Chiar daca cifrele arata ca in Romania se deschid afaceri de banda rulanta si aceleasi cifre indica faptul ca se inchid de doua ori mai multe.
Potrivit unei analize Coface, in primele sase luni ale anului, in Romania s-au infiintat 41.000 de SRL-uri, cu 26% mai multe decat in aceeasi perioada din 2015. In acelasi timp, insa, 96.000 de firme au inchis portile, marcand o crestere de 40%.
Cauzele sunt multiple, insa cei mai multi dintre antreprenori considera ca principalul obstacol in calea dezvoltarii lor este reprezentat de reglementare si fiscalitate. Potrivit unui Barometru EY, peste 70% dintre antreprenorii romani considera birocratia si instabilitatea legislativa cele mari piedici in calea dezvoltarii mediului de faceri din Romania.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pe de alta parte, insa, anul acesta este primul in care majoritatea antreprenorilor care au participat la sondaj s-au declarat a fi optimisti. Astfel, doua treimi dintre participanti sustin ca Romania va avea un mediu de afaceri prietenos in mai putin de 10 ani, procent in crestere de la 55% anul trecut. In acelasi timp, numarul antreprenorilor pesimisti, care considera ca mediul de afaceri va deveni prietenos in tara noastra abia in 30 de ani, a scazut la 5% de la 19% in urma cu un an.
Accesul la finantare continua sa ramana dificil, sustin 55% dintre participanti, insa a crescut numarul celor care il considera facil de la 12% in 2015, la 28% anul acesta. Barometrul EY mai indica si faptul ca cea mai importanta sursa de finantare pentru afaceri ramane creditul bancar (40%), iar la mare distanta vin creditul furnizor (21%) sau fondurile europene (17%).
Pentru a satisface nevoia de informatii si de cunostinte intr-ale business-ului tuturor celor care se gandesc sa-si faca propria afacere, dar nu au incredere in fortele proprii si nu stiu de unde sa inceapa, www.afacerideperformanta.ro poate fi un punct de plecare.
Site-ul este un instrument de dezvoltare profesionala, antreprenorii si profesionistii din mediul de business romanesc, care ofera continut business quality, personalizat in functie de nevoile audientei. Aici pot gasi informatii utile pentru business-urile lor atat antreprenorii, cat si factorii de decizie din companiile mai mari sau profesionistii din corporatii. Site-ul mai propune cititorilor actualitati la nivel national si international din domeniul de business, precum si analize, opinii si interviuri ale specialistilor din diferite domenii, cu un continut original de calitate, axat pe schimbarile si oportunitatile care apar mai ales la nivel national pentru oamenii de business.