Românii s-au sucit. Zonele unde casele cu teren au ajuns la preţ de garsonieră

Dată publicare: 12-08-2019 18:21
Dată actualizare: 13-08-2019 07:01


Dacă în urmă cu câţiva ani era la modă să-ţi iei o casă lângă oraş şi să faci naveta până la muncă, lucrurile încep să stea fix pe dos.

Românii preferă să-şi cumpere locuinţe în marile aglomerări urbane, iar din această cauză multe case cu teren au ajuns la preţ de garsonieră.

Soţii Cornea şi-au vândut garsoniera din Timişoara şi s-au mutat într-o casă cu 3 camere pentru care au plătit 30.000 de euro. Acum stau într-o localitate la numai 15 kilometri de oraş. Şi-au păstrat locurile de muncă şi fac naveta zilnic. Au nevoie de maşină ca să se descurce şi trebuie să accepte anumite dezavantaje.

"Nu avem transport în comun bine pus la punct, e mult de muncă la ţară."

În plus, o casă consumă mai multă energie. Aşa că puţini mai fac acest pas în ultima vreme. Preţul caselor din apropierea oraşelor a scăzut uşor, în vreme ce al apartamentelor a crescut.

Ne mutăm lângă Bucureşti, unde descoperim aceeaşi situaţie într-o comună aflată la 20 de kilometri de Capitală.

Comuna Moara Vlăsiei, care are ieşire pe Autostrada A3, este la numai 30 de minute de mers cu maşina până în Piaţa Victoriei, spun cei care vând case aici. O casă bătrânească şi care are un teren de 1.000 de metri pătraţi se vinde cu 30.000 de euro. Cam cât o garsonieră în Bucureşti. Localnicii spun însă că nu prea se vând.

De multe ori, infrastructura proastă îi face pe oameni să piardă şi câte o oră ca să ajungă la oraş. Îi descurajează şi lipsa magazinelor, a spitalelor sau a şcolilor.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO