
Institutiile din Romania se reformeaza doar cu numele. Este si cazul noii Autoritati de Supraveghere Financiara, care monitorizeaza asigurarile, pensiile private si piata de capital.
La infiintare, sefii promiteau ca personalul va scadea cu 15 procente. Dupa 3 luni insa, situatia este pe dos: institutia are cu aproape 15 la suta mai multi angajati. Reforma suna bine pe hartie.
In locul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private am ramas cu o singura institutie.
Statistica arata ca dupa ce angajatii s-au mutat impreuna, numarul lor nu trebuia sa depaseasca 560 de oameni. Numai ca birocratia romaneasca are propria aritmetica, diferita de alte state europene.

Reprezentantii ASF admit ca s-au facut angajari, dar spun ca institutia similara din Polonia se bazeaza pe alta logica.
"ASF a devenit o institutie cu mai mult de 500 de angajati si, potrivit legii, trebuie sa aiba servicii sanatate a muncii, servicii de confidentialitate a datelor. Referitor la Autoritatea de supraveghere din Polonia acolo este o alta logica, o alta logica de existenta a autoritatii, o alta logica de formare.", a declarat Radu Soviani, purtator de cuvant ASF.
Angajarile din ultimele 3 luni sunt doar inceputul, spun specialistii din domeniu.
"Din informatiile noastre, organigrama ASF a fost aprobata recent cu 856 de angajati.", spune Andrei Chirileasa, editor ZF.ro.
ASF neaga informatia si sustine ca are timp pana la sfarsitul anului sa reduca personalul cu 15 la suta, asa cum a promis.
Sursa: Pro TV