Cum explica Ponta salariul lui Dan Radu Rusanu de la ASF, de 10 ori mai mare decat al unui ministru
Candidatul la presedintia ASF, Dan Radu Rusanu, a declarat, ca salariul sau va fi stabilit de catre Consiliul ASF, in conformitate cu regulamentul de organizare si functionare a institutiei, urmand a fi in concordanta cu salariile membrilor CA al BNR.
Intrebat ce salariu va avea la conducerea ASF, Radu Rusanu a raspuns:
"Salariul va fi stabilit de Consiliul ASF prin regulamentul de organizare si functionare si va fi in concordanta cu cel al BNR. Va fi stabilit in prima sedinta dupa ce suntem validati. In tot cazul, nu va mai atinge tintele care au fost pana acum".
Alegeri 2024
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
El a aratat ca nu poate spune in acest moment daca salariul sau va depasi suma de 10.000 de Euro.
"Deocamdata nu pot sa va spun acest lucru, va fi stabilit de Consiliu in concordanta cu cei care sunt membri in CA al BNR", a spus Rusanu, intrebat daca salariul sau va depasi suma de 10.000 de Euro.
El a mai spus ca salariile existente acum in cele tre entitati pe care AS le va subsuma - CSA, CNVM si CSSPP - vor fi armonizate.
"La ora actula sunt trei categorii de salarizare pentru trei entitati: Pensii Private, Asigurari si CNVM. Se va face o armonizare a celor trei salarizari", a mai spus Rusanu.
Salariile din Autoritatea pentru Supraveghere Financiara, care include Comisiile de Supraveghere a Asigurarilor, Valorilor Mobiliare si Pensiilor Private, vor fi incadrate in standardele BNR, a afirmat premierul Ponta, care arata ca in aceste autoritati se castiga lunar 62.000 lei-188.000 lei.
Premierul a sustinut aceasta declaratie in contextul in care arata ca este nevoie de transparenta privind modul de cheltuire a banilor in ministere si autoritati centrale si a salutat "initiativa" presedintelui de a promulga Legea privind Autoritatea de Supraveghere Financiara.
"Daca am fi avut mai multa transparenta, poate ca am fi reusit mai din timp sa indreptam anumite lucruri (...) Cel mai important, dincolo de eficienta acestei noi autoritati, care din trei comisii separate strange, asa cum este modelul european in cele mai multe dintre tari, intr-o singura autoritate atributiile de supraveghere a pietei asigurarilor, a valorilor mobiliare si a pensiilor private, in acelasi timp insa mai indreptam niste lucruri care ne scapau intotdeauna. Ma indoiesc ca undeva un mare bancher a reusit sa castige in ultimii ani, in medie, 188.000 lei pe luna, cum se castiga la Asigurari, sau 80.000 lei pe luna, la Valori Mobiliare, sau 62.000, ca la Pensii Private. E greu in lumea privata sa castigi atatia bani cum castigi la stat. De maine, toate salariile si veniturile de la aceasta Autoritate trebuie sa se incadreze in standardele Bancii Nationale, oricum mult mai generoase decat cele care ii privesc pe membrii Guvernului, cam de vreo zece ori, dar totusi de cincizeci de ori fata de oamenii obisnuiti. Era o exagerare pe care eu ma bucur ca o indreptam", a spus Ponta la inceputul sedintei de guvern.
Citeste si :
Aproape oficial! Cine este gigantul auto german care deschide fabrica in Romania, la Cugir