"Furtuna perfecta" va lovi economia mondiala inainte de 2013. "Profetul crizei" schimba previziunile

Ultima actualizare: 23-10-2012 13:05
Roubini

Incetinirea cresterii economice actuale este semnul unei noi crize financiare, crede Nouriel Roubini, profesor de economie la Universitatea din New York.

El a acordat un interviu agentiei de presa Bloomberg, citat de Ria Novosti. "Initial credeam ca furtuna perfecta va avea loc in anul 2013, dar dezvoltarea economica lenta din Statele Unite, zona euro si din Regatul Unit imi demonstreaza ca procesul a inceput deja", declara analistul care a preconizat inca din anul 2007 actuala criza economica. El afirma ca probabilitatea unei noi recesiuni in tarile dezvoltate este de 60 la suta. Singura solutie pentru a evita sumbrul scenariu este luarea unor masuri urgente pentru stimularea economiei.

Declaratia lui Roubini vine dupa ce analistul a vorbit luni unui jurnalist de la cotidianul L-Echo despre salvarea zonei euro, care trebuie sa devina prioritatea Germaniei si a Frantei. El a mai spus ca masurile de austeritate pun sub presiune economia unei tari, din cauza ca franeaza investitiile si consumul. Solutia este gasirea unui plan de stimulare economica, nu austeritatea, afirma specialistul american.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO