Pegas, Eugenia si batonul cu rom. Cum au rezistat pana azi brandurile romanesti aparute in comunism

Ultima actualizare: 29-10-2012 15:11

Bicicleta "Pegas", "Eugenia",batonul cu rom sau bocancii Clujana, care ne-au marcat copilaria, au supravietuit economiei de piata. Aceste produse foarte cunoscute pe vremea comunistilor au fost reinventate si au succes si acum.

Sunt marci romanesti, suta la suta, de care am auzit cu totii, si care si-au castigat un loc fruntas pe listele de cumparaturi.

Va mai amintiti bicicletele Pegas? Erau la mare cautare in anii '70-'80 si foarte la moda in randul pionierilor. Odata cu noi au crescut si bicicletele. Noile generatii de Pegas au acum un nou design, roti mai mari si sunt dotate cu 3 viteze.

Acum celebrele biciclete prind viata in atelierul unor tineri din Bucuresti care au inregistrat marca Pegas la OSIM.Si iata-i in actiune: numai anul acesta au produs aproape 600 de bucati. Piesele vin din Taiwan.

George Vintila este un fan al acestui mijloc de transport: "Au pastrat niste caracteristici vechi, au pus un singur pinion. poti sa franezi cu pedala, ceea ce aminteste de alte vremuri."

Si nu e singurul brand de altadata reintors pe piata. Urmeaza bocancii produsi la Clujana. Fabrica s-a inchis in 1999. Dar a fost redeschisa in 2005 si privatizata. Iar acum produce. Are 390 de angajati, fata de 11 mii in trecut si actionar majoritar este Consiliul judetean Cluj.

Pe lista brandurilor care au trecut proba timpului se regasesc s produsele Farmec. Dar sa nu uitam de ciocolata ROM. Lansat in 1964, acest baton a fost primul de pe piata romaneasca. In peste 48 de ani de existenta si-a pastrat acelasi gust zdravan de rom, ca pe vremea parintilor nostri.

In total sunt cateva zeci de branduri care au existat inainte de 89 si au invins economia de piata. Si tot in magazin gasim si fugenia, mentosanul, pufuletii sau pufarinele din copilarie.

Sursa FOTO: Latrecut.ro

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO