Motivul pentru care bogații lumii își retrag banii din băncile elvețiene

Ultima actualizare: 24-01-2020 17:05
bani, dolari

Bancherii elvețieni dezvăluie că, în ultima perioadă, clienții lor au cerut să retragă sume importante de bani din conturi, în ciuda reputației de care se bucură instituțiile bancare din această țară.

Elveția are reputația de a fi un loc sigur și de încredere unde bogații lumi își pot depozita averile, însă se pare că lucrurile încep se să schimbe, iar oamenii de afaceri încep să-și retragă banii în favoarea altor variante.

Tendința a apărut ca urmare a ratelor negative pe care băncile le practică de mai bine de cinci ani, scrie CNN.

Băncile din Elveția își taxează clienții care depozitează sume importante de bani în conturi, pasând, astfel, o parte din taxele pe care la rândul lor trebuie să le plătească Băncii Naționale din Elveția.

Această practică a devenit nepopulară printre clienți, care sunt obișnuiți să primească dobânzi pentru banii economisiți, și nu să plătească taxe.

"Mulți investitori se gândesc ce să facă și ce alternative au", a declarat Adriel Jost, economist la firma de consultanță Wellershoff & Partners, cu sediul la Zurich.

La rândul său, Norman Villamin, ofițer de investiții la o o bancă din Elveția, susține că mai mulți clienți și-ar fi mutat banii în depozite private, situație reclamată și de Martin Bidermann, partener la banca privată Rahn+Bodmer Co.

"Le spunem clienților, aveți grijă - este vorba despre banii voștri", a precizat Bidermann, care a adăugat că investitorii au ales totuși să-și retragă banii, în ciuda avertismentelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO