Una dintre cele mai asteptate autostrazi ar putea fi gata mai devreme. Soarta a 8.000 de romani depinde de finalizarea ei


Ultimul update: Duminica 01 Mai 2016 00:20
Data publicarii: Joi 28 Aprilie 2016 22:46
Categorie: Stiri Economice

Una dintre cele mai asteptate autostrazi, Sibiu-Pitesti, ar putea fi gata mai devreme decat era prevazut.

Ministrul Transporturilor a verificat lucrarile si a declarat ca incearca devansarea termenului de finalizare, dar fara sa faca rabat de la calitate, spune el. Dan Costescu a inspectat si tronsonul 3 Sibiu-Orastie, la care se lucreaza intens pentru refacere. Ministrul spune ca va fi gata la 1 septembrie, dar asta nu inseamna si ca traficul va fi reluat.

Insotit de reprezentantii Companiei Nationale de Drumuri, ministrul Transporturilor a verificat tronsonul 3 Sibiu-Orastie. In urma cu 8 luni, traficul a fost intrerupt acolo pe o distanta de 22 de kilometri. Bucata demolata din cauza infiltratiilor a fost reanalizata, iar acum se lucreaza la refacere si consolidare. Costul suplimentar este de 70 de milioane de euro - bani de la CNADNR si de la constructorul italian.

Dan Costescu, ministrul Transporturilor: "Termenele estimative raman cele care au fost anul trecut anuntat, din septembrie si vom vedea cum vor evolea aceste termene. Deschiderea acestui tronson nu inseamna neparat deschiderea circulatiei. Putem sa avem o surpriza sa gasim la alt km alte probleme si atunci degeaba avem acest termen finalizat."

Ministrul Transporturilor a verificat si mult asteptata autostrada Pitesti-Sibiu. Lucrarile l-au multumit si chiar l-au facut sa afirme ca termenul de predare ar putea fi, in acest ritm, devansat. Cei mai interesati de finalizarea autostrazii sunt cei opt mii de angajati Dacia, care risca sa-si piarda slujbele daca investitorii francezi vor muta o parte din productie pentru ca infrastructura necesara lipseste.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO