Gigantul american Chevron renunta la explorarea gazelor de sist din Romania. Reprezentantii companiei confirma retragerea

21-02-2015 09:31


Reprezentantii Chevron au confirmat ca gigantul american se retrage din Romania si renunta la proiectele de exploatare de gaze de sist, dupa ce publicatiile Bloomberg si The Wall Street Journal au anuntat vineri seara acest lucru.

"In 2014, Chevron Romania a finalizat activitatile de explorare a concesiunii Barlad, precum si un studiu geofizic 2-D realizat in doua dintre cele trei concesiuni din regiunea Dobrogea. Chevron Romania confirma intentia de a renunta la planurile sale pentru aceste concesiuni in 2015", au declarat agentiei MEDIAFAX reprezentantii companiei.

Ei au adaugat ca este o decizie de afaceri luata in urma evaluarilor proiectului din Romania, care nu poate concura in acest moment intr-un mod favorabil cu alte oportunitati de investitie din portofoliul global al
Chevron.

"Rezultatele lucrarilor din Romania vor fi predate ANRM si vor ramane in custodia statului. Confidentialitatea informatiilor de acest gen este mentinuta in conformitate cu legislatia din Romania", au adaugat reprezentantii Chevron.

In Romania, Chevron foreaza la Silistea-Pungesti

In Romania, Chevron a finalizat in iulie 2014 activitatile de explorare la prima sonda din Romania, in localitatea Silistea-Pungesti, judetul Vaslui, dupa doua luni de foraj la adancimi de 3.000 de metri.

Compania americana detine alte trei acorduri de mediu in judetul Vaslui pentru explorarea gazelor de sist in localitatile Paltinis - Bacesti, Popeni - Gagesti si Puiesti. De asemenea, a mai obtinut anul trecut si cea de-a doua autorizatie de construire pentru amplasarea unei noi sonde de explorare, in perimetrul detinut la Puiesti.

Dupa ce Chevron a obtinut, in octombrie 2013, autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania, la Pungesti au avut loc mai multe proteste violente ale localnicilor.

Chevron a plecat si din Polonia

La inceputul acestei luni, grupul american Chevron renunta la activitatile de explorare a zacamintelor de gaze de sist din Polonia, ale caror rezultate nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor initiale.

"Divizia din Polonia a Chevron a decis sa intrerupa operatiunile de explozare a zacamintelor de sist din Polonia, intrucat oportunitatile oferite de acestea sunt mai mici decat alte oportunitati din portofoliul global al grupului", se arata intr-un comunicat al Chevron.

Citeste mai multe pe www.incont.ro

Tags: chevron,

VIDEO PROTVPLUS.RO