In plina criza, americanii de la Ford produc la Craiova o masina la fiecare 3 minute
Max a fost scos luni oficial la vanzare in Romania. Premierul se gandeste sa ia si el un B-Max la Guvern, dar se teme ca nu-l vor lasa agentii de la SPP la volan.
Cu aceasta ocazie, americanii le-au amintit oficialilor ca drumurile noastre nu le permit sa trimita la export, suficient de repede, autoturismele pe care le produc.
Zilnic ies pe poarta fabricii cate 500 de masini.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Octombrie, noiembrie si decembrie inseamna 31.500 de autovehicule produse la Craiova. 90% se duc la export. Adica produse de peste 400 de milioane de euro se duc in strainatate.
Americanii au investit la Craiova 800 de milioane de euro si au construit inclusiv un circuit de probe, iar in prezent au 4.000 de angajati. Investitia e cu atat mai importanta in conditiile in care in urmatorii doi ani Ford intentioneaza sa inchida 3 fabrici in Marea Britanie si Belgia, iar o buna parte din productia Dacia a fost mutata la uzina din Maroc.
Ambasadorul american in Romania spune ca Ford ar putea sa produca 1000 de masini pe zi, daca autoritatile ar investi mai mult in infrastructura.
La fel de adevarat este ca din pricina crizei din Europa cei de la Ford nu ar avea cui sa vanda atatea masini. Deocamdata in fabrica se lucreaza in 2 schimburi, nu in 3 ca la uzina Dacia de la Mioveni.
Premierul Victor Ponta spune ca si Guvernul va cumpara un Ford B-Max cu motor de un litru, mai ales ca apreciaza siguranta masinilor americane.
In 2013, Ford urmeaza sa produca peste 100.000 de unitati, iar Dacia de 3 ori mai mult cu o valoare totala de 4,6 miliarde de euro adica 3,5% din PIB-ul Romaniei .