Importanța educației financiare pentru viitorul copiilor. 4.000 de elevi, așteptați la ”Banking pe înțelesul tuturor”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
educatie financiara
Pro TV

Educaţia financiară este pilonul unui viitor strălucit și trebuie studiată încă de la o vârstă fragedă. Astfel, când vor ajunge la maturitate, cei mici vor putea lua cele mai bune decizii cu privire la banii lor.

În ziua de astăzi, copiii sunt copleşiţi de activităţile extraşcolare. Cei mici iau lecţii de dans, pian, călărie, merg la înot sau învaţă să programeze, însă educaţia financiară este neglijată, deşi acest domeniu îi va ajuta să îşi administreze banii într-un mod raţional si responsabil.

Un copil care stăpâneşte noţiuni de educaţie financiară este un viitor adult responsabil. Tocmai de aceea, 4000 de elevi din clasele I-VIII din Bucureşti şi din ţară sunt aşteptaţi să participe la cea de-a treia ediţie a programului multianual de educaţie financiară ”Banking-ul pe înţelesul tuturor”, derulat de Bancpost ca parte a platformei sale de responsabilitate socială #bancpostpentrueducatie.

Cursurile combină în mod echilibrat o parte teoretică, adaptată la obiceiurile de învățare ale noilor generații, unde interactivitatea, dispozitivele mobile și materialele multimedia reprezintă piloni de bază, cu o parte practică, pe parcursul căreia elevii vizitează o sucursală a băncii şi învaţă cum este aceasta organizată şi cum să utilizeze dispozitive speciale pentru numărat bancnote şi monede.

Mai mult, copiii nu se vor plictisi în cadrul acestor sesiuni de educaţie financiară. Acest lucru este garantat de faptul că informaţiile vor fi prezentate într-o manieră creativă şi interactivă, adaptata vârstei lor. Sesiunile vor fi susţinute de angajaţii băncii, astfel încât elevii să absoarbă la maximum toate informaţiile venite direct din partea specialiştilor bancari.

Acest program reprezintă angajamentul băncii de a contribui în mod activ la extinderea şi consolidarea cunoştinţelor financiare în rândul tinerilor. Practic, copiii vor deprinde aceste cunoştinţe prin intermediul jocurilor educative, aplicaţiilor online şi a imaginilor video. La finalul acestui program, vor asimila noţiunile de bază ale sistemului bancar, precum card, cont de economii, investiţie, depozit, credit şi asigurare. În prezent, educaţia finaciară a tinerilor este o prioritate, atât pentru sistemul de învăţământ, cât şi pentru industria bancară. Generaţia tânără, educată financiar, de astăzi este generaţia adultă, responsabilă de mâine.

Programul de educaţie financiară Banking-ul pe înțelesul tuturor, organizat de Bancpost, a primit de-a lungul timpului mai multe premii și distincții ale industriei de banking și comunicare: Premiul PR Awards – Silver Award for Excellence (2016), Premiul CSR Awards în categoria Educație / Comunicarea produselor și serviciilor bancare (2016) şi „Proiectul de educație financiară al anului” la Gala Premiilor Piața Financiară (2017).

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO