Gigantul american în retail care a intrat în faliment
Sears Holding a cerut luni unui tribunal din New York să fie plasat sub protecţia capitolului 11 din Legea falimentului, ceea ce pune sub semnul îndoielii viitorul retailerului.
Conform documentului prezentat la Tribunal, activele sunt estimate la 6,9 miliarde dolari şi datoriile la 11,3 miliarde de dolari, relatează BBC, citat de Agerpres.
Plasarea sub protecţia Legii falimentului pentru reorganizarea datoriilor operatorului lanţurilor de magazine Kmart şi Sears vine după un deceniu de scăderi ale veniturilor şi închiderea a sute de magazine, pe fondul sporirii concurenţei online, din partea unor firme cum ar fi Amazon.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Miliardarul Eddie Lampert a cumpărat Sears în 2004 şi s-a angajat să-i redea strălucirea de odinioară, când deţinea cea mai înaltă clădire din lume şi multe alte firme. Însă, compania înfiinţată în anii '1880, nu a mai revenit pe profit din 2011, iar criticii spun că Lampert a lăsat magazinele să se deterioreze de-a lungul anilor, chiar dacă a cumpărat acţiuni ale acesteia şi i-a împrumutat bani.
Sears are 90.000 de angajaţi şi în zilele de glorie avea 3.000 de magazine. Până în anii '1980, când a fost depăşită de Walmart, era cel mai mare retailer din SUA.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!