FMI: Contributiile sociale scad daca deficitul va fi sub 3% in 2012

27-04-2011 23:44
Sursa: Mediafax

FMI

Reducerea contributiilor sociale pentru angajatori poate fi operata doar daca exista garantii ca vor fi respectate tintele fiscale din 2011 si 2012, an in care deficitul bugetar trebuie sa scada sub 3% din PIB, apreciaza reprezentantii FMI.

FMI a pus la dispozitia Romaniei 5 miliarde euro

"Daca vrei sa faci aceste ajustari trebuie sa te uiti atat la anul 2011, cat si la 2012, cand deficitul trebuie sa coboare la sub 3% din PIB", au afirmat surse apropiate discutiilor dintre autoritati si delegatia FMI.

Pentru acest an, Guvernul s-a angajat sa reduca deficitul bugetar la 4,4% din PIV, dupa ce anul trecut indicatorul s-a plasat la 6,5% din PIB. Autoritatile au anuntat in mai multe randuri ca analizeaza reducerea CAS.

Visul soferilor. Singurul drum din lume unde este ilegal sa porti centura

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, spunea in 14 aprilie ca institutia pe care o conduce "analizeaza foarte serios" reducerea contributiilor sociale pentru angajator, iar aceasta masura se va decide impreuna cu FMI si Comisia Europeana.

In proiectul de strategie fiscal-bugetara pentru 2012-2014, document prezentat ulterior de Mediafax, se spune ca in partea a doua a acestui an contributiile sociale vo fi reduse cu doua puncte.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO