Donald Trump, în afara topului celor mai bogați 400 de americani, pentru prima dată în ultimii 25 de ani
Fostul președinte Donald Trump nu a intrat pe lista Forbes a celor mai bogați 400 de americani, pentru prima dată în ultimii 25 de ani.
Averea netă a lui Trump a fost estimată la 2,5 miliarde de dolari, la doar aproximativ 400 de milioane de dolari distanță de ultima poziție de pe lista din acest an, potrivit Forbes. Miliardarul a pierdut aproximativ 600 de milioane de dolari de când a început pandemia, deoarece COVID-19 a făcut ravagii pe piața imobiliară comercială, potrivit Business Insider.
De când a devenit președinte al SUA, în 2016, averea lui Trump a continuat să scadă. Din 1997 până în 2016, el a fost clasat în jumătatea superioară a listei Forbes a celor mai bogați 400 de americani, dar cinci ani mai târziu a ieșit complet de pe listă.
Publicația a precizat că valoarea netă necesară pentru a intra în topul celor 400 a crescut de la 2,1 miliarde de dolari la 2,9 miliarde de dolari. Trump a fost una dintre cele 51 de persoane care au fost eliminate de pe listă în 2021 - dintre care 31 au devenit de fapt mai bogate în acest an decât în anul precedent.
Dar, în ultimul an, acțiunile tehnologice și activele criptografice au crescut odată cu boom-ul muncii de acasă, în timp ce afacerile mai tradiționale, cum ar fi comerțul cu amănuntul și imobiliarele, au fost afectate. Lista a înregistrat o rată de rotație de 14%, deoarece miliardari precum Trump au ieșit de pe listă, în timp ce 44 de nume noi s-au alăturat celor mai bogați americani - de la Brian Armstrong, CEO al Coinbase, la Sam Bankman-Fried, un miliardar criptografic de 29 de ani, precum și la filantropul Melinda French Gates.
Afacerile lui Trump, grav afectate și de pandemie
La începutul acestui an, Forbes a raportat că fostul președinte a coborât 298 de locuri în lista miliardarilor care a fost publicată în aprilie - de la nr. 1.001 la nr. 1.299. Activele imobiliare comerciale ale lui Trump - care reprezintă aproximativ 75% din veniturile sale - au fost afectate în mod semnificativ de pandemie, a raportat Bloomberg în martie. Liniile de hoteluri și stațiuni ale fostului președinte, precum și clubul său de golf au înregistrat, de asemenea, un interes în scădere din cauza restricțiilor de călătorie.
Două runde de destituiri, precum și legăturile lui Trump cu asediul Capitoliului, au pătat, de asemenea, brandul său. În urma atacului de la Capitoliu, din 6 ianuarie 2021, multe companii au rupt legăturile cu Trump după a doua punere sub acuzare a sa.
Trump și-a donat salariul de 400.000 de dolari în calitate de președinte, dar a câștigat aproximativ 1,6 miliarde de dolari din 2016 până în 2020, potrivit datelor Bloomberg. În timpul președinției sale, Trump a ales să păstreze activele sale de 3,5 miliarde de dolari, în loc să le cedeze, pentru a evita orice percepție de conflict de interese. Forbes a notat că, dacă președintele și-ar fi vândut activele, averea sa ar fi putut valora până la 7 miliarde de dolari.
În ianuarie, Eric Schiffer, expert în relații publice, afirma că afacerile lui Trump s-ar putea să nu-și mai revină niciodată după președinția sa.
Trump este unul dintre mai mulți miliardari care au ieșit de pe lista Forbes. Oprah Winfrey a ieșit și ea de pe listă pentru prima dată din 1995, alături de mai mulți antreprenori, printre care cofondatoarea Gap, Doris Fisher, și fondatorul Nikola, Trevor Milton.
Lista celor mai bogați 400 de americani este AICI.