Decizia luata de tot mai multi fermieri din tara. Cheia succesului pentru "carnea" ajunsa celebra in Europa si Asia

×
Codul embed a fost copiat

Tot mai multi fermieri si-au dat seama ca intoarcerea la natura este cheia succesului in afaceri.

Asa ca nu-si mai cresc animalele inchise in tarcuri si cotete, ci le lasa sa zburde libere pe dealuri inverzite si, implicit, sa manance sanatos.

Calitatea carnii este alta, spun cei care au testat metoda, iar efectele se simt imediat. Acest fermier creste de mai bine de 10 ani porci. Cum se incalzeste vremea, ii lasa liberi prin mlastinile de langa Cluj, iar ei se hranesc numai cu ce gasesc in natura.

"Procul de cotet e mai moale... Asta e ca un sportiv care se antreneaza in fiecare zi”, a explicat el.

Cu alte cuvinte, pe sanatate mizeaza si fermierul cand isi scoate porcii la mezat. Tocmai aceasta stategie de marketing, i-a si dus vestea in lume. Astfel, carnea de la porcii crescuti pe langa Cluj, a ajuns in toata Europa, dar si pe mese din India sau China.

Citește și
lactate
Au riscat si au castigat. Ciobanii din Sibiu care s-au asociat si au cladit o afacere de invidiat cu lactate
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

La Gheorgheni, un alt fermier creste un soi de vaci frantuzesti. "Charleza este o rasa franceza de carne, una din cele mai productive la ora actuala."

Degeaba rasa-i buna, daca animalele nu se bucura de libertate si hrana naturala. "Frantuzoaicele" insa pasc iarba grasa cat e ziua de lunga, departe de grajdurile traditionale. "La orice animal libertatea conteaza foarte mult. Animalele nu sunt stresate mananca ce e natura. O buna parte a clientilor care cumpara de la mine cumpara pentru ca stiu ce manaca."

"Sanatatea lor se transmite si in sanatatea produsului pe care-l obtinem de la ele. Este acel gust pe care mereu ni-l dorim, gustul de acasa de la parinti sau de la bunici”, a explicat Calin Fargaciu, inginer zootehnist.

Ce-i drept, spun fermierii, animalele care pasc pe dealuri cresc mai greu. Insa calitatea produselor este net superioara, in conditiile in care investitiile sunt mai mici.


 

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Doi tineri din Alba si Cluj au descoperit o reteta a succesului. Povestea lui Alin, care a pornit o afacere cu 5000 de euro
Doi tineri din Alba si Cluj au descoperit o reteta a succesului. Povestea lui Alin, care a pornit o afacere cu 5000 de euro

Cand esti tanar, ai nevoie de curaj, perseverenta si seriozitate pentru a incepe o afacere.

Au riscat si au castigat. Ciobanii din Sibiu care s-au asociat si au cladit o afacere de invidiat cu lactate
Au riscat si au castigat. Ciobanii din Sibiu care s-au asociat si au cladit o afacere de invidiat cu lactate

Unde-s multi, puterea creste. Nu e doar o zicala, ci filosofia de business a unor ciobani din zona Sibiului, care s-au mutat cu tot cu turme in judetul Arad, s-au asociat si si-au deschis o fabrica.

Recomandări
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”
Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”

Supraconsumul și poluarea cu microplastice au ajuns la niveluri atât de mari încât “fiecare dintre noi consumăm echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”.