Cum justifică CEO-ul companiei General Motors, Mary Barra, salariul ei de 29 de milioane de dolari
Pentru prima dată în istorie, notează Business Insider, muncitorii de la toți cei trei mari producători auto din Detroit sunt în grevă.
Sindicatul United Auto Workers cere, printre altele, o creștere a salariului cu 40% pe parcursul a patru ani.
Până acum, li s-a oferit doar o creștere de 20%.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Între timp, directorul general al General Motors, Mary Barra, este cel mai bine plătit dintre cei trei directori generali, câștigând aproximativ 29 de milioane de dolari pe an.
Ea a primit o creștere de 34% în ultimii patru ani.
Într-un interviu acordat CNN, citat de Business Insider, Barra și-a apărat veniturile mari. Ea a spus că 92% din salariul ei se bazează pe performanța companiei și că aceasta oferă angajaților săi o participare la profit.
Așadar, logica ei a fost următoarea: cu cât compania are performanțe mai bune, cu atât mai mulți bani câștigă toată lumea.
"Când compania se descurcă bine, toată lumea se descurcă bine", a spus Barra.
Mai ales ea, se pare.
Atunci când reporterul CNN a insistat, dacă discrepanțele salariale din cadrul companiei sunt sau nu corecte, CEO-ul a evitat răspunsul, reiterând doar că "o ofertă foarte convingătoare" a fost pusă pe masă pentru ca sindicatul să o ia în considerare.
"Nu numai că punem pe masă o creștere de 20%, dar avem și participarea la profit", a spus Barra.
Această creștere de 20% este, totuși, cu 14 puncte procentuale mai mică decât a fost cea a lui Barra în ultimii patru ani.
Greva a început vineri dimineață, după ce sindicatul nu a reușit să ajungă la un acord cu companiile înainte de termenul limită.
Aceasta ar putea costa companiile 5 miliarde de dolari în doar 10 zile.