Coreea de Sud construiește cea mai mare centrală eoliană din lume, cu 43 de miliarde $

05-02-2021 15:50


santier, muncitori

Coreea de Sud intenţionează să investească 48.500 miliarde woni (43,2 miliarde de dolari) pentru a construi până în 2030 cel mai mare parc eolian offshore din lume.

 

Acțiunea face parte din eforturile Coreei de Sud de a aplica un plan pentru protejarea mediului după pandemia de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Proiectul este o componentă majoră a "Noului Pact Verde", iniţiat anul trecut de preşedintele Moon Jae-in, pentru a reduce dependenţa de combustibilii fosili ai celei de-a patra mari economii din Asia şi a elimina emisiile de gaze cu efect de seră până la mijlocul acestui secol.

Moon a participat în oraşul de coastă Sinan la ceremonia de semnare pentru noul parc eolian, care va avea o capacitate maximă de 8,2 gigavaţi (GW).

"Cu acest proiect accelerăm tranziţia energetică prietenoasă cu mediul şi ne îndreptăm spre îndeplinirea obiectivelor climatice", a afirmat preşedintele. La ceremonie au participat şi şefii companiilor de utilităţi sau de inginerie: Korea Electric Power Corp, SK E&S, Hanwha Engineering & Construction Corp, Doosan Heavy Industries & Construction Co., CS Wind Corp şi Samkang M&T Co.

Companiile vor furniza finanţare de 47.600 miliarde, iar Guvernul restul de 0,90 miliarde woni. Proiectul va ajuta la crearea a 5.600 de locuri de muncă şi va majora capacitatea instalată de energie eoliană a ţării la 16,5 GW până în 2030, de la 1,67 GW în prezent.

Până acum, cel mai mare parc eolian offshore din lume este proiectul Dogger Bank din largul coastei de nord-est a Angliei, care are o capacitate de 1,12 GW.

Marea Britanie este deja cea mai mare piaţă globală pentru energia eoliană offshore şi până în 2030 vrea să ajungă la o capacitate de 40 GW, de la 10 GW în prezent.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO