Compania de turism care și-a anunțat intrarea în insolvență. Clienții au pierdut mii de euro


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 24 Iunie 2018 17:46
Categorie: Stiri Economice

Vacanţa s-a terminat înainte de a începe pentru mai mulţi români care şi-au cumpărat sejururi de la o agenţie de turism cu sedii în Bucureşti şi Slobozia.

Compania Terra Tourism şi-a anunţat clienţii că intră în insolvență şi că toate rezervările sunt de acum anulate. Unele familii au pierdut şi câteva mii de euro pentru vacanţe în Grecia, Turcia sau Bulgaria.

Câteva familii din Bucureşti ar fi trebuit să plece luni în Bulgaria. Oamenii urmau să fie cazaţi la cinci stele. În realitate vineri seară au aflat că sejurul pentru care au plătit de anul trecut şi până în martie anul acesta a fost anulat.

Daniela Lipan, păgubita: "Am plătit 7000 de lei pentru familia mea, o grămadă de bani. Copiii au avut cel mai mult de suferit, nu vreau să vă spun cât au plâns, îşi făcuseră deja bagajele"

Gabriel Nedelcu, păgubit: "Ne pregăteam de vacanţă, vineri seară am primit un mail de la agenţie cum că a intrat în insolvență şi să ne adresăm firmei de asigurări. Am încercat să luăm legătura şi cu cineva de la agenţie şi de la ANAT, dar imposibil. Nu răspunde nimeni"

Angela Nae, păgubita: "Îţi faci planuri de atâtea luni, am muncit tot anul şi am aşteptat momentul ăsta şi apoi auzi cu o zi înainte că nu mai plecăm. Nu se poate."

Şi în Slobozia, acolo unde firma area un al doilea sediu, sunt zeci de oameni supăraţi că nu vor mai ajunge în Turcia, în Grecia sau chiar la noi pe litoral. Culmea este ca o familie a plătit avansul pentru o vacanţă la Eforie Nord chiar pe 22 iunie, ziua în care firma şi-a anunţat insolvența. Clienţilor nu le rămâne acum decât să se adreseze companiei de asigurări.

Nicolae Demetriade, preşedintele ANAT: "Să poată să beneficieze parţial de sume din poliţa de asigurare fiindcă nu credem că existe bani în contul firmei. Suma de 50.000 de euro se împarte la suma turiştilor înregistraţi. "

Deocamdată nu se ştie exact numărul păgubiţilor. Cert este că zeci de persoane s-au mobilizat pe reţelele sociale şi vor să dea în judecată agenţia de turism ca să îşi recupereze banii. Reprezentanţii firmei Terra Tourism nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere.

În email-ul trimis clienţilor, aceştia spun că: "Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism vă rugăm să vă adresaţi asiguratorului societăţii şi să faceţi demersurile necesare pentru recuperarea sumelor. Regretăm situaţia precum şi neplăcerile cauzate."

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO