Compania de turism care și-a anunțat intrarea în insolvență. Clienții au pierdut mii de euro

Ultimul update: Duminica 24 Iunie 2018 20:15
Data publicarii: Duminica 24 Iunie 2018 17:46
Categorie: Financiar

Vacanţa s-a terminat înainte de a începe pentru mai mulţi români care şi-au cumpărat sejururi de la o agenţie de turism cu sedii în Bucureşti şi Slobozia.

Compania Terra Tourism şi-a anunţat clienţii că intră în insolvență şi că toate rezervările sunt de acum anulate. Unele familii au pierdut şi câteva mii de euro pentru vacanţe în Grecia, Turcia sau Bulgaria.

Câteva familii din Bucureşti ar fi trebuit să plece luni în Bulgaria. Oamenii urmau să fie cazaţi la cinci stele. În realitate vineri seară au aflat că sejurul pentru care au plătit de anul trecut şi până în martie anul acesta a fost anulat.

Daniela Lipan, păgubita: "Am plătit 7000 de lei pentru familia mea, o grămadă de bani. Copiii au avut cel mai mult de suferit, nu vreau să vă spun cât au plâns, îşi făcuseră deja bagajele"

Gabriel Nedelcu, păgubit: "Ne pregăteam de vacanţă, vineri seară am primit un mail de la agenţie cum că a intrat în insolvență şi să ne adresăm firmei de asigurări. Am încercat să luăm legătura şi cu cineva de la agenţie şi de la ANAT, dar imposibil. Nu răspunde nimeni"

Angela Nae, păgubita: "Îţi faci planuri de atâtea luni, am muncit tot anul şi am aşteptat momentul ăsta şi apoi auzi cu o zi înainte că nu mai plecăm. Nu se poate."

Şi în Slobozia, acolo unde firma area un al doilea sediu, sunt zeci de oameni supăraţi că nu vor mai ajunge în Turcia, în Grecia sau chiar la noi pe litoral. Culmea este ca o familie a plătit avansul pentru o vacanţă la Eforie Nord chiar pe 22 iunie, ziua în care firma şi-a anunţat insolvența. Clienţilor nu le rămâne acum decât să se adreseze companiei de asigurări.

Nicolae Demetriade, preşedintele ANAT: "Să poată să beneficieze parţial de sume din poliţa de asigurare fiindcă nu credem că existe bani în contul firmei. Suma de 50.000 de euro se împarte la suma turiştilor înregistraţi. "

Deocamdată nu se ştie exact numărul păgubiţilor. Cert este că zeci de persoane s-au mobilizat pe reţelele sociale şi vor să dea în judecată agenţia de turism ca să îşi recupereze banii. Reprezentanţii firmei Terra Tourism nu au putut fi contactaţi pentru a oferi un punct de vedere.

În email-ul trimis clienţilor, aceştia spun că: "Pentru recuperarea sumelor datorate de către Terra Tourism vă rugăm să vă adresaţi asiguratorului societăţii şi să faceţi demersurile necesare pentru recuperarea sumelor. Regretăm situaţia precum şi neplăcerile cauzate."

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
Pasaport
Cele mai puternice pașapoarte din lume. În câte țări intri fără viză cu pașaport de România
Credite de 60.000 de lei fără dobândă pentru români. Care este condiția obligatorie
Credite cu dobândă zero de la CEC. În ce condiții suportă statul dobânzile și comisioanele
Gigantul american în retail care a intrat în faliment
Prețul cerut pentru un conac din secolul XIX și o podgorie din Valea Călugărească
A doua țară UE, după Grecia, care zdruncină zona euro. “Situaţia este extrem de fragilă"
romani
România, printre primele țări din lume la servicii externalizate. Nemulțumirea investitorilor
Avertisment dur de la Banca Mondială: România își condamnă generaţiile viitoare la sărăcie
Lipsa angajaților frânează cea mai mare economie a UE. Firmele recrutează masiv români
Cel mai mare combinat din România se vinde. Un miliardar, lăudat de Forbes, va deveni noul patron
Bursa de la New York și-a continuat declinul. Războiul comercial dintre SUA și China sperie investitorii
Brand românesc cu o tradiție de peste un secol renaște spectaculos, deși se află în insolvență