CE: Rata de absorbtie a fondurilor europene in Romania e cu 20 de procente sub media europeana
Romania inregistreaza cea mai mica rata de absorbtie a fondurilor europene, fiind singura tara care are o rata de sub 60 la suta, cu 20 la suta sub media inregistrata la nivelul Uniunii Europene.
"Romania este singurul stat membru care are o rata de absorbtie de sub 60 la suta si nu mai are decat acest an pentru a incerca sa utilizeze cat mai mult din finantarile care au venit pe perioada 2007 - 2013", a declarat, miercuri, la Ploiesti, sefa reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote, citata de Mediafax.
Aceasta a precizat ca rata de absorbtie a fondurilor europene inregistrata de Romania este, conform celor mai recente date ale Comisiei Europene, de 56 la suta, cu 20 de puncte procentuale mai mica decat media inregistrata la nivelul Uniunii Europene, care este de 76 la suta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Sigur ca pe anul acesta se va face ce se mai poate face in lunile care mai sunt pana in decembrie, dar ce este important este sa nu trecem in urmatoarea perioada de finantare 2014 - 2020 cu aceleasi probleme. Deci ele trebuie rezolvate inainte de a lansa noile apeluri pe noua perioada financiara", a spus Angela Filote.
Intrebata care sunt motivele pentru care Romania se afla pe ultimul loc in ceea ce priveste rata de absorbtie a fondurilor europene, reprezentanta Comisiei Europene in Romania a raspuns ca printre motive se numara "superbirocratizarea, hatisul birocratic in procedurile de accesare a fondurilor europene", dar si "schimbarea regulilor jocului in timpul jocului", lucruri pe care le reclama multi dintre cei care au facut demersuri pentru a accesa fonduri europene.