Cât muncesc un român, un german și un olandez pentru a-și cumpăra 1 L de bere


Ultimul update: Duminica 01 Octombrie 2017 18:28
Data publicarii: Miercuri 27 Septembrie 2017 15:51
Categorie: Stiri Economice
pahare bere

Asociația Berarii României anunță o creștere de circa 2% în volum a pieței berii în primele șapte luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului trecut și estimează că trendul pozitiv se va menține până la finalul anului.

"Evoluția pieței berii în perioada ianuarie - iulie 2017 a fost una pozitivă, dar indiscutabil moderată. În acest moment, considerăm că se întrunesc premisele pentru ca piața să își continue evoluția, dar numai rezultatele finalului de an vor putea să confirme, sau să infirme, consolidarea acestui trend. Un factor determinant al evoluției pozitive a pieței berii rămâne în mod cert asigurarea în continuare a unui context economic și a unui cadru de reglementare predictibile, cele care au permis de altfel pieței berii ca începând de anul trecut să evolueze în mod natural, bazându-se pe dinamica cererii și ofertei", a declarat Julia Leferman, directorul general al asociației Berarii României, conform profit.ro.

Sectorul berii are la bază o producție locală de peste 97% și folosirea ingredientelor provenite din agricultura locală - 70%. Valoarea adăugată pe care acesta o generează în toate domeniile conexe de activitate depășește 860 milioane euro, iar contribuția la bugetele de stat și locale trece de 530 milioane euro.

Pentru a-și cumpăra un litru de bere, un român trebuie să muncească 22 minute, în timp ce un german trebuie să muncească doar 8 minute, iar un olandez 9 minute.

Sursa: profit.ro

Tags: bere, roman, german, pret, munca,

Piloți surprinși în timp ce țineau o bere lângă panoul de comandă
A început Oktoberfest, unul dintre cele mai mari festivaluri ale berii din lume
VIDEO PROTVPLUS.RO