Beneficiile dorite de tinerii angajați de la patroni, în afara salariilor
Cadouri, reduceri la sălile de sport ori la spa şi tichete de vacanţă. Asta îşi doresc, mai nou, angajaţii tineri de la patronii lor ca beneficii în afara salariilor.
Abia intraţi pe piaţa muncii, nu se mulţumesc doar cu clasicele tichete de masă, ci vor să fie recompensaţi în funcţie de pasiunile lor cu gadgeturi sau bilete la concerte.
Presate de lipsa de personal, unele companii din domenii ca IT, producţie auto ori servicii ajung să cheltuiască peste 350 de lei lunar pentru fiecare angajat pentru a-i motiva.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Angajaţii români vor să călătorească mai mult, să fie în pas cu modă şi tehnologia şi să aibă grijă de sănătatea lor. Aşa că au aşteptări mari de la patroni când discută despre beneficiile extrasalariale.
Tânără: Am ales produse de makeup şi vestimentare. Pe lângă salaiu, mi-aș dori 500 de lei.”
Tânăr: ”Vacanţă... workshop-uri.”
Ce-și doresc angajații tineri de la patroni, pe lângă salarii
Un studiu făcut de o platformă care gestionează beneficiile extrasalariale a peste 100.000 de angajaţi din privat arată ca anul trecut aceştia au fost mai interesaţi de cadouri, vacanţe, sport şi sănătate, spre deosebire de 2017. Alte opţiuni au vizat tichetele de masă, decontarea transportului şi vacanţele.
Studiul indică mari diferenţe între generaţiile de angajaţi. Cei mai tineri, născuţi după 1995, aleg beneficii extrasalariale pe care le pot folosi pe loc, precum cadourile şi reducerile la sălile de sport şi la magazinele de eletronice şi IT.
Asta în vreme ce angajaţii mai experimentaţi, de peste 35 de ani, se gândesc mai mult la viitor şi preferă pensiile private şi tichetele de vacanţă.
Angajaţii nu primesc însă tot ce îşi doresc. Angajatorii preferă să ofere beneficiile scutite total sau parţial de taxe, precum tichetele de masă, abonamentele de sănătate şi pensiile facultative. Alte firme îi lasă pe angajaţi să aleagă ce vor, în limita unui buget.
Stelian Bogza, cofondator platformă beneficii: ''Un sistem de beneficii flexibile. Îţi permite să iei ce vrei. Astfel de beneficii trăsnite, cu ghilimelele de rigoare, sau ieşite din comun pot merge de la festivalul de rock din Germania ce ne-au cerut sau Untold şi Neversea până la excursii exotice sau sărituri cu paraşuta.''
Corina Diaconu, manager agenţie de recrutare: ”În general candidaţii din IT îşi permit să liciteze angajatorii şi dacă vin cu un pachet de beneficii, ţin la el - pe lângă salariiile mari, diverse bonusuri plus condiţii de muncă - spaţii de relaxare, acces la sala de sport.”
Anul trecut, 250 de companii private, din domenii ca IT, servicii, producţie, retail şi financiar-bancar, au acordat, în medie, 355 de lei pentru un angajat, cu 10% mai mult decât în 2017.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!