Tanarul care a accidentat 4 persoane la Caransebes a fost arestat preventiv

09-08-2010 00:00

Tanarul care a ranit 4 oameni dupa ce a intrat cu ...
Tanarul care a accidentat 4 persoane la Caransebes...

UPDATE: Tanarul care a intrat, duminica, cu masina pe pista Aeroportului Caransebes, in timpul unui concurs de motociclism, si a lovit 4 persoane din public, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, de magistratii Judecatoriei Resita.

 

O alcoolemie de peste 2 la mie au anuntat expertii legisti care au preluat dosarul tanarului sofer din Caransebes, ce a spulberat cu masina participantii la un concurs de motociclism. Medicii spun ca putea intra oricand in delirium tremens.

Delirium tremens reprezinta un soi de criza de epilepsie urmata de coma alcoolica. Baiatul in varsta de 25 de ani a fost retinut sub trei capete de acuzare.

Intre timp, medicii spun ca toate cele 4 persoane pe care le-a lovit, atat din public, cat si din randul motociclistilor, vor supravietui. Doua se vor chinui insa in spital cateva saptamani.

Cristian Ungur, fiul unui cardiolog apreciat din Caransebes, a fost retinut dupa ce politistii au avut rezultatele probelor biologice facute la Institutul de Medicina Legala Timisoara: 2,35 la mie alcool pur in sange la prima masuratoare, 2,10 la a doua.

Suspectul in varsta de 25 de ani nu le-a explicat nici macar anchetatorilor ce-a fost in mintea lui cand a intrat pe pista aeroportului, unde se dadea startul concursului de motocros.

Un spectator a fotografiat cum soferul demareaza in tromba, cu un motociclist pe capota. In urma lui raman oameni intinsi pe pista de concurs, inconstienti si plini de sange.

Imediat, motociclistii si arbitrii au alergat dupa masina. Au aruncat cu cauciucuri in parbriz, incercand sa-l opreasca pe tanarul de la volan care tot accelera.

Ce a facut soferul inconstient?

Cu 10 motociclisti si o duba a unui antrenor pe urme soferul a gonit 15 kilometri. La un moment dat, a incercat o manevra ca in filme. A intors aproape pe loc, cu frana de mana, si a pornit in directia opusa. A evitat barajul pe care il facusera motociclistii, dar n-a putut trece de furgoneta antrenorului. Printre cei 4 raniti se afla si campionul national de motociclism viteza la juniori.

Probleme pentru organizatori

Organizatorii vor trebui sa explice de ce nu au anuntat ca va avea loc un concurs pe pista aeroportului astfel incat politistii sa poata asigura paza si sa evite astfel producerea accidentului.

In astfel de cazuri, organizatorii au obligatia sa depuna la Directia pentru Tineret si Sport un calendar sportiv, astfel incat sa poata fi luate toate masurile de paza si protectie, lucru care in acest caz nu s-a intamplat.
 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO