Shi ne hao! Duminica e Anul Nou la chinezi
Daca aveti chinezi printre cunoscuti sau printre vecini, nu uitati sa le urati ''La multi ani!", duminica seara.
Se apropie anul nou chinezesc sau Sarbatoarea Primaverii. Si, cum avem in Romania o comunitate chineza puternica, sunt anuntate numeroase petreceri, cu taitei si coltunasi, facuti in familie ori la restaurant.
Vanzarea de lampioane merge struna in mall-ul chinezesc din Colentina. Numai maine nu-i poimaine si vine Anul Nou, iar chinezii iau sarbatoarea in serios si se pregatesc cu bucate specifice, plus cateva licori de pe la noi.
Tot de duminica intram si in Anul Bivolului, dupa cum se mai spune, conform calendarului chinezesc.
La petrecerile chinezesti se pune pe masa doar mancare proaspat gatita, la wok. Multe legume, bambus, urechi de lemn, furnici in copac si coltunasii de Anul Nou.
Toate felurile de mancare au o semnificatie aparte. Cum ar fi taiteii de Anul Nou si baghetele de orez.
La petrecerea de Anul Nou, se mananca obligatoriu peste viu si pus imediat la prajit. Si, se spune ca cel care sta la cap trebuie sa cinsteasca cu cel de la coada.
Neti Sandu vine luni la ora 14 la videochat sa iti spuna ce iti aduce Anul Bivolului!