"Noi vrem pamant!" Rascoala violenta iscata in Moldova continua
UPDATE: Vineri, 200 de oameni au vrut sa ocupe terenul cumparat de un austriac. Gospodarii insista ca cele 148 de hectare sunt ale lor, iar ca sa-si faca dreptate sunt gata sa puna mana pe furci asa cum au facut si sambata trecuta.
De groaza ca lucrurile ar putea sa degenereze, politistii si jandarmii le-au blocat drumul, dar tot nu i-au calmat.
Oamenii si-au strigat nemultumirea mai intai in fata primariei din comuna Hantesti, din Suceava. Apoi, in drum spre Varfu Campului, in Botosani, au dat de barajul jandarmilor cand au vrut sa treaca podul peste Siret.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In cele din urma, protestatarii au trecut de baraj si au ajuns la terenul aflat acum in proprietatea cetateanului austriac. Acolo au dat de angajatii firmei de paza cu care se rafuisera si acum cateva zile
La ultima lor intalnire, doi copii din multime au ajuns la spital, dupa ce au cazut victime in incaierarea cu furci, bate, topoare pistoale si gaze lacrimogene. Si cativa adulti au iesit sifonati atunci.
Pentru terenurile pe care le cer, protestarii de loc din Suceava au acte emise la inceputul secolului trecut. Numai ca, intre timp, in 1948 a venit colectivizarea, iar din 1968, in urma unei reorganizari, pamantul a trecut in administratia judetului Botosani.
In 1992 unii oameni au reusit sa obtina titluri de proprietate insa prefectul de Suceava spune acum ca aceste documente vor fi anulate. In schimb, le ofera oamenilor pamant in alta parte, dar ei nici nu vor sa auda.